18 Δεκέμβρη – παγκόσμια “μέρα του μετανάστη”

Αυτή την μέρα, μιλούν πολλοί, που θα ‘πρεπε να κρύβονται. Πολλοί που θα ‘πρεπε να μιλούν μόνο την παγκόσμια μέρα …κατά του μετανάστη. Όσοι δηλαδή με τις πολιτικές που υιοθετούν και ακολουθούν, συντελούν στην εκμετάλλευση, στην ομηρία, στην αστυνομική ασυδοσία, στην παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Η μόνη φωνή που δεν ακούγεται είναι αυτή των ίδιων των μεταναστών και των προσφύγων.

Για όλους αυτούς:

· Οι καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών παραμονής δεν σταμάτησαν ποτέ. Οι ληγμένες άδειες είναι ο κανόνας.

· Οι χαμηλότεροι μισθοί, η ανασφάλιστη εργασία δίνουν και παίρνουν. Μισό εκατομμύριο μετανάστες είναι εντελώς ανασφάλιστοι με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Ενώ και οι υπόλοιποι μισο-ασφαλίζονται. Ο Μαγγίνας ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου…

· Η κλοπή των υπέρογκων παράβολων συνεχίζεται. Μόνο για το 2008 ο κρατικός προϋπολογισμός αναμένει έσοδα μόνο από τα παράβολα των μεταναστών 62 εκ. ευρώ. Ενώ από τα παράβολα των εφοπλιστών ο προϋπολογισμός αναγράφει το κονδύλι των 13 εκ. ευρώ!!!

· Η μετατροπή των παιδιών τους σε παιδιά-φαντάσματα παραμένει. Με το που πατάνε τα 18 τους αντί να ζουν τις καλύτερες στιγμές της ζωής τους, αυτόματα γίνονται «λαθρομετανάστες» στην χώρα που …γεννήθηκαν! 200 χιλ. είναι αυτά τα παιδιά!

· Το αίσχος του 0,2% (!) αναγνωρίσεων προσφύγων, οδηγεί στην απελπισία. Ενώ δίπλα σ’ αυτό οι άθλιες συνθήκες στα κέντρα κράτησης, τα βασανιστήρια και ο «ακήρυχτος πόλεμος» των συνόρων, καλά κρατούν.

· Το 2007 πάνω από 180 (!) μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Aιγαίου, δέκα φορές περισσότεροι από το 2006 (19 νεκροί). Συνολικά στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2007 έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1500 άνθρωποι!

Σήμερα οι μετανάστες έχουν ξεπεράσει τα 200 εκ. σε όλο τον κόσμο (ίσαμε με 20 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας), ενώ στην Ελλάδα εκτιμώνται στο 1.070.000 σήμερα και αναμένονται να φτάσουν τα 2.049.000 το 2030 και τα 2.750.000 το 2050 (δημογραφική έρευνα Ε.Ε.).

Οι «γιορτές» για τις διάφορες παγκόσμιες μέρες είναι απαραίτητες σε όσους έχουν λύσει τα προβλήματα τους. Για τους μετανάστες, αυτή η μέρα όπως και κάθε μέρα, πρέπει να γίνει μέρα αγώνα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα