14η μέρα απεργίας των καθαριστριών! Πρώτα σημάδια υποχώρησης από τον εργολάβο

newego_large_t_1101_54571469-jpgελενη
Των Αποστόλη Κασιμέρη & Ελένη Μήτσου

 

Οι απλήρωτες καθαρίστριες των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. συνεχίζουν τον αγώνα τους και διανύουν σήμερα την 14η μέρα απεργίας.

Χτες οι καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν μαζί με αλληλέγγυους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για να ζητήσουν την εξαγγελία νέων απεργιακών κινητοποιήσεων*. Για πρώτη φορά χτες εμφανίστηκαν στο Εργατικό Κέντρο και εκπρόσωποι της εργολαβικής εταιρείας Λινκ ΑΠ – της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο του καθαρισμού των λεωφορείων και τις εργοδοτεί.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας αναγνώρισαν ότι η Λινκ Απ χρωστάει μισθούς αρκετών μηνών στις καθαρίστριες (μέχρι σήμερα έλεγαν ότι η εταιρεία χρωστάει το πολύ 1 έναν μισθό) και έφεραν καταστάσεις με τα χρεωστούμενα.

Οι καταστάσεις αυτές δεν ανταποκρινόταν όμως στην πραγματικότητα. Τα πραγματικά χρέη της εταιρείας προς τις καθαρίστριες είναι πολύ μεγαλύτερα.

Εκπρόσωποι των καθαριστριών επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Επιθεώρησης Εργασίας και ζητήσαμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να στείλει άμεσα έναν επιθεωρητή/ρια. Η Επιθεώρηση Εργασίας ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε μέσα σε μισή ώρα μια Ειδική Επιθεωρήτρια.

Η Ειδική Επιθεωρήτρια βλέποντας τις καταστάσεις του εργολάβου, είπε ότι αυτά τα ποσά «δεν στέκουν», ζήτησε από τους εκπροσώπους του εργολάβου να τα διορθώσουν και τους ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 20/5 θα πάει μαζί με άλλους 3 Επιθεωρητές Εργασίας για εκτενή έλεγχο στην Λινκ Απ.

Οι εκπρόσωποι του εργολάβου κατέθεσαν στην Ο.ΣΥ. μία πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσουν τα χρέη προς τις καθαρίστριες. Περισσότερα για την πρόταση αυτή θα μπορούμε να δημοσιεύσουμε από αύριο.

 

________________
* Λόγω της απεργίας των δικηγόρων οι καθαρίστριες των λεωφορείων της ΟΣΥ δεν μπορούν να καταθέσουν τα έγγραφα που απαιτούνται στο αρμόδιο δικαστήριο για να ολοκληρωθεί η σύσταση του σωματείου τους και γι’ αυτό ζητούν από το ΕΚΑ να εξαγγέλλει τις απεργίες που έχουν αποφασίσει οι ίδιες.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα