13 εκ. δολάρια τον χρόνο για τα golden boys των ΗΠΑ!

Σχόλιο του «Ξ»

Οι αποδοχές των επικεφαλής των 15 μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ ανήλθαν το 2013 σε 13 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο, για τον καθένα απ’ αυτούς, καταγράφοντας αύξηση 10,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times που βασίζεται σε έρευνα του αμερικανικού ομίλου Equilar.

Με λίγα λόγια, οι ίδιοι άνθρωποι που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, οι ίδιοι άνθρωποι που ευθύνονται για την καταστροφή της ζωής δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ και διεθνώς, αμείβονται για αυτές τους τις «υπηρεσίες» με 13 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!!

Οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι επενδυτικοί κολοσσοί που υπαγορεύουν τις οικονομικές πολιτικές στις «κυρίαρχες» κυβερνήσεις του κεφαλαίου, που φόρτωσαν με χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ολόκληρες κοινωνίες που στενάζουν κάτω από τις πολιτικές του ΔΝΤ και των συνεργατών τους, αντί να βρίσκονται φυλακή, αντί να βλέπουν τις (τεράστιες) περιουσίες τους να κατάσχονται, τις βλέπουν να μεγαλώνουν διαρκώς!

Όλα αυτά σε μια χώρα, τις ΗΠΑ, στην οποία το επίσημο κράτος «αναγκάζεται» να επιβάλλει, διαρκώς, πρόστιμα στις τράπεζες για τις καραμπινάτες παρανομίες τους. Ενδεικτικά, για το 2013 οι 15 μεγαλύτερες τράπεζες πλήρωσαν σε πρόστιμα προς το κράτος 48 δισ. δολάρια, όταν το 2012 είχαν πληρώσει 30 δισ. δολάρια!

Και ενώ στις ΗΠΑ και διεθνώς οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να δέχεται ολομέτωπη επίθεση, οι αμερικάνικες τράπεζες είχαν την χρονιά που μας πέρασε μέση αύξηση κερδών 46%!!

Μ’ αυτούς τους ανθρώπους και αυτούς τους οργανισμούς δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους «συνεννόηση» και κανενός είδους «διαπραγμάτευση». Η μόνη πρόταση που μπορεί να έχει η Αριστερά είναι η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος χωρίς καμία αποζημίωση στους μεγαλομετόχους.

Όσο για τα περίφημα «golden boys», που αφού πήραν πακτωλούς χρημάτων από τις διάφορες κυβερνήσεις για την «διάσωση» των τραπεζών, την ακριβώς επόμενη μέρα περνούσαν τα τιμολόγια από τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία 5 αστέρων στα «λειτουργικά έξοδα», εκτός από την αυτονόητη κατάσχεση της περιουσίας τους, η θέση τους δεν θα μπορούσε να είναι πουθενά αλλού παρά στην φυλακή. Παρότι βέβαια για κάτι τέτοιους τύπους η καλύτερη τιμωρία θα ήταν να πρέπει να δουλέψουν (στ’ αλήθεια αυτή την φορά) και να ζήσουν με τον μισθό ενός εργαζομένου για όλη την υπόλοιπη ζωή τους…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,223ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
422ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα