13 διμοιρίες ΜΑΤ στη Λευκίμμη Κέρκυρας ενάντια στους κατοίκους!

 

 

Εδώ και αρκετό καιρό οι αρχές στην Κέρκυρα προετοιμάζουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Λευκίμμης με τους κατοίκους να παρεμποδίζουν τα έργα με μαζικές συγκεντρώσεις.

Από τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου στη Λευκίμμη (που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας) έχουν καταφτάσει δεκατρείς διμοιρίες ΜΑΤ, ομάδες ΟΠΚΕ και αστυνομική δύναμη του νησιού με σκοπό την καταστολή του κινήματος των πολιτών της περιοχής. Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει άμεσα η εναπόθεση των απορριμμάτων του νησιού στον παράνομο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ της Λευκίμμης, που επί 10 χρόνια τώρα κρίνεται ακατάλληλος.

Από το μεσημέρι, ήδη έχουν σημειωθεί επεισόδια με δύο αστυνομικούς τραυματισμένους και μία προσαγωγή.

Ο Δήμαρχος της περιοχής Κ. Νικολούζος έχει τοποθετηθεί σταθερά υπέρ του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, καλώντας με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών στην περιοχή τον εισαγγελέα και ζητώντας αστυνομική συνδρομή.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και κάθε άλλος μηχανισμός καταστολής από την περιοχή της Λευκίμμης. Παλεύουν ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής τους και στο περιβαλλοντικό έγκλημα της εγκατάστασης χωματερής στην περιοχή τους.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής