12/04: Ημέρα Δράσης για την Ψυχική Υγεία, την Αντιμετώπιση της εξάρτησης και την Πρόληψη

Μονόδρομος είναι οι αγώνες μας και όχι τα μηνμόνια!

Είμαστε οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, τα Κέντρα Πρόληψης, το πρόγραμμα Ψυχαργώς, το 18 ΑΝΩ.

Είμαστε αυτοί που προσπαθούμε, σε συνθήκες άγριας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να βοηθήσουμε τους εξαρτημένους στην πορεία προς τη θεραπεία. Αυτοί που προσπαθούμε για την κοινωνική επανένταξη, την υποστήριξη και τη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές, ενάντια στην ασυλοποίηση. Αυτοί που δουλεύουμε καθημερινά ενάντια στην εξάρτηση με γονείς, εκπαιδευτικούς, και νέους.

Είμαστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των ευάλωτων ομάδων που η πολιτική της κυβερνητικής τρόικας προορίζει για τον κοινωνικό Καιάδα: Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς ΟΚΑΝΑ, Ψυχαρχώς και Κέντρων Πρόληψης έχουν ως αποτέλεσμα εργαζόμενοι 6, 8 και 11 μήνες απλήρωτοι να κρατούν τις δομές ζωντανές, οι υπηρεσίες μας να υπολειτουργούν και να απειλούνται με κλείσιμο, οι άνθρωποι που εξυπηρετούμε να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, στο περιθώριο, σε νέα «άσυλα» και «κέντρα κράτησης».

Εργαζόμενοι και σωματεία της Πρόληψης, της Αντιμετώπισης της εξάρτησης και της Ψυχικής Υγείας έχουμε συναντηθεί εδώ και αρκετούς μήνες,  έχουμε κάνει μαζικές διαδηλώσεις και παραστάσεις στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στη Βουλή, έχουμε απευθυνθεί στην κοινωνία κι έχουμε δεχθεί την αλληλεγγύη συμπολιτών μας κι άλλων εργαζομένων.

Η συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική περικοπών του κοινωνικού κράτους, η αδιαφορία για τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι, οι συνεχείς καθυστερήσεις να δοθεί μία οριστική και αξιοπρεπής λύση, οι υποκριτικές μεταθέσεις ευθυνών από υπουργείο σε υπουργείο, η υποδοχή μας στο υπουργείο υγείας με χημικά και ξύλο δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να ασκούμε πιέσεις για όσο χρειαστεί.

Στις 12 Απρίλη συναντιόμαστε πάλι! Απεργούμε, διαδηλώνουμε, διεκδικούμε!

  • Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα όσων απευθύνονται στις υπηρεσίες μας να έχουν δημόσια, δωρεάν και ποιοτική φροντίδα.
  • Αγωνιζόμαστε για τη δική μας συλλογική, εργασιακή και προσωπική επιβίωση και αξιοπρέπεια

Συγκέντρωση στο ΥΥΚΑ την Παρασκευή 12/04 στις 11.00πμ για τα σωματεία Απεξάρτησης και Ψυχικής Υγείας και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή

Κοινή διαδήλωση με το σωματείο της Πρόληψης στο Υπ. Οικονομικών και επιστροφή στο ΥΥΚΑ

  • Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΚΑΝΑ
  • Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.
  • Σωματείο Εργαζόμενων Περιβολάκι
  • Σωματείο Εργαζόμενων στα Κέντρα Πρόληψης
  • Σωματείο Εργαζόμενων ¨ΠΥΞΙΔΑ¨ Ηπείρου
  • Εργαζόμενοι 18ΑΝΩ
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής