10/5: Διαδήλωση στο Σταυρό Θεσ/κης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Την Κυριακή 10/5, η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου κατά της μεταλλουργίας χρυσού και εξόρυξης χαλκού καλεί σε μαζική συμμετοχή σε διαδήλωση στην περιοχή Σταυρού Θεσσαλονίκης. Δείτε παρακάτω το δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου καθώς και το κάλεσμα συμμετοχής στην διαδήλωση από την Επιτροπή Αγώνα Θεσ/κης

Όχι στη μεταλλουργία χρυσού και την εξόρυξη χαλκού

Δίπλα μας, η περιβαλλοντική καταστροφή συνεχίζεται. Πέρα και πάνω από τη νομιμότητα ή την παρανομία, τα επικοινωνιακά και χρηματιστηριακά παιχνίδια, την πολιτική βούληση και τις καλές ή κακές προθέσεις, αυτό που τελικά μένει είναι ότι ο τόπος μας συνεχίζει να καταστρέφεται με γρήγορους ρυθμούς. Πέρα από κάθε τι άλλο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» προσπαθεί να εκβιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα, θυσιάζοντας κάθε μέρα τον τόπο μας.

Αντί να απαντήσει ουσιαστικά όχι μόνο στις καταγγελίες φορέων αλλά και στις εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος που διαπιστώνουν σωρεία σοβαρών παραβάσεων, εντατικοποιεί τις εργασίες της στις Σκουριές, μετατρέποντας το βουνό σε σεληνιακό τοπίο.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, συνεχίζει να διακινεί τα τοξικά και επικίνδυνα φορτία της μέσα από το Σταυρό και άλλους οικισμούς μετατρέποντας την περιοχή μας σε βιομηχανική, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στον τουριστικό χαρακτήρα της.

Σταθερός της σύμμαχος σε όλα αυτά, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που ποτέ δεν είδαν την πολύχρονη και μαζική κινητοποίηση μας, ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους της ως προμετωπίδα της επικοινωνιακής της στρατηγικής επιδιώκοντας την κοινωνική ένταση, οργανώνει αντισυγκεντρώσεις σε προγραμματισμένες πορείες των αγωνιζόμενων κατοίκων , τους σπρώχνει σε τραμπουκισμούς και δραστηριότητες που προσβάλουν κατάφωρα τις αγωνιστικές παραδόσεις του παγκόσμιου και ελληνικού εργατικού κινήματος και θυμίζουν μαύρες σελίδες της νεώτερης ιστορίας μας.

Με δεδομένη την καταστροφή που συντελείται και την ανεπίστρεπτη κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το μήνυμα μας προς την κυβέρνηση είναι σαφές: Δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις, παλινδρομήσεις και αναποφασιστικότητα . Αυτό που μετράει είναι οι πράξεις και η υλοποίηση των δεσμεύσεων ΤΩΡΑ.

Είναι αδιανόητο να υποκύψει στους εκβιασμούς της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ που έχει αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει ούτε η προστασία του περιβάλλοντος ούτε οι άνθρωποι, ούτε το μέλλον της περιοχής μας.

Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η καθυστέρηση της δεν την αφήνει απλά εκτεθειμένη σχετικά με τις δεσμεύσεις της, αλλά επιτρέπει την συνέχιση της καταστροφής ενός πανέμορφου κομματιού της ελληνικής γής.

Εμείς πάντως δεν κάνουμε βήμα πίσω. Γι αυτό και οργανώνουμε μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σταυρό την Κυριακή 10 Μάη και ώρα 11:00.

Καλούμε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, τα Δημοτικά συμβούλια , τους μαζικούς φορείς και τους; Βουλευτές των κομμάτων να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας για να σώσουμε τον τόπο μας.

Σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά

Το οφείλουμε στον τόπο μας, στον εαυτό μας, και στις γενιές που έρχονται για να συνεχίσουν να ζουν σ΄ ένα φιλόξενο τόπο.

Ο Τόπος μας καταστρέφεται
350 συναγωνιστές μας διώκονται
Αυτό το έργο πρέπει να σταματήσει
Αφήστε τον τόπο να ανασάνει


Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου κατά της μεταλλουργίας χρυσού και εξόρυξης χαλκού

 
– Το event στο facebook εδώ: https://www.facebook.com/events/1428952257412689/
___________________________

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σταυρό την Κυριακή 10 Μάη και ώρα 11:00

  • Θα υπάρχουν λεωφορεία από Θεσσαλονίκη- παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή άμεσα στο τηλ. 6980012555
  • Δηλώσεις συμμετοχής επίσης μπορείτε να κάνετε μέχρι και Παρασκευή 8/5 6μμ-8μμ στο Κέντρο Αγώνα (Αριστοτέλους με Τσιμισκή)

Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να φύγει η Eldorado Gold από την περιοχή μας!

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα