Σχετικά με τα γεγονότα στον Πειραιά στις 8 Απρίλη

Σχόλιο του Antinazi Zone

 

Τα όσα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 8/4 στον Πειραιά είναι απολύτως ενδεικτικά και αποκαλυπτικά.

Η Χρυσή Αυγή, υπό το κάλυμμα  μιας ανύπαρκτης Επιτροπής Εθνικής Μνήμης, οργάνωσε στο κεντρικότερο σημείο του Πειραιά μια δημόσια συγκέντρωση με ξεκάθαρα ξενοφοβικά, ρατσιστικά, αντιπροσφυγικά, μισάνθρωπα χαρακτηριστικά.

Από νωρίς το μεσημέρι ορδές χρυσαυγιτών, «τούμπανο» κατά τη χρυσαυγίτικη αργκό δηλαδή με κράνη-στυλιάρια-σιδερόβεργες κλπ, είχαν πιάσει στασίδι μπροστά στα γραφεία τους και στα καφέ πέριξ αυτών πάνω στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Αυτά όλα για την αστυνομία δεν συνιστούσαν αιτία οποιασδήποτε παρέμβασης. Αυτή η αστυνομία της «πρώτης φορά Αριστερά» κυβέρνησης που την ίδια μέρα το πρωί συλλάμβανε 3 αλληλέγγυους στην Λέσβο επειδή έπεσαν στην θάλασσα για να εμποδίσουν την απέλαση προσφύγων, τώρα χάζευε αμέριμνη τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου να ετοιμάζονται για επίθεση.

Πράγματι γύρω στις 5 και ενώ ξεκίναγε η αντιφασιστική συγκέντρωση, ομάδα χρυσαυγιτών βγαίνοντας πίσω από τα ΜΑΤ επιτέθηκε σε 2 φάσεις και με οργανωμένο τρόπο στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή σώμα με σώμα.

Η δολοφονική επίθεση ενός χρυσαυγίτη με σιδερολοστό ενάντια σε εικονολήπτη καναλιού είναι απολύτως ενδεικτική του τι θα μπορούσε να συμβεί.

Όλα αυτά τα καθοδηγούσαν Λαγός και Κασιδιάρης οι οποίοι εκτός από υπόδικοι έχουν υποτίθεται και περιοριστικά μέτρα.

Τελικά όταν η αστυνομία παρέμβηκε αυτό που έκανε ήταν να συλλάβει όχι τους φασίστες, αλλά  έναν αντιφασίστα μέλος της ΟΡΜΑ ο οποίος ήταν εμφανώς χτυπημένος στο κεφάλι από τους χρυσαυγίτες.

Μετά από όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-κόμμα έβγαλε ανακοίνωση ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνηση ζητώντας διερεύνηση για τη στάση της αστυνομίας..

Κάτι παρόμοιο είχε να γίνει από τον Φλεβάρη του 2008 όταν χρυσαυγίτες και ΜΑΤ επιτέθηκαν μαζί σε αντιφασίστες διαδηλωτές στην Σταδίου αφήνοντας πίσω έναν μαχαιρωμένο και 3 τραυματίες.

Και τότε είχε ξεσπάσει σάλος, έγιναν ΕΔΕ, βγήκαν στην φόρα στοιχεία για πυρήνες της ΧΑ στην αστυνομία κοκ. Όπως αποδεικνύεται, καμία κάθαρση  και προφανώς κανένας εκδημοκρατισμός της αστυνομίας δεν έγινε. 1 στους 2 αστυνομικούς συνεχίζει να ψηφίζει ΧΑ όπως αποκαλύπτεται με τα στοιχεία όλων των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων. Τα γεγονότα στον Πειραιά αποτελούν απλά την τούρτα στο κερασάκι. Και αν όλα αυτά συμβαίνουν με όλη την ηγετική ομάδα της ΧΑ να είναι κατηγορούμενη για εγκληματική οργάνωση καο την δολοφονία του Π. Φύσσα μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε και η δίκη που αναγκάζει τους χρυσαυγίτες να αυτοπεριορίζονται και να είναι προσεκτικοί

Τι έγινε στις συγκεντρώσεις

Κατά τα άλλα στη συγκέντρωση των φασιστών συμμετείχαν περίπου 200 άτομα οι οποίο άκουγαν επιχειρήματα του είδους: «ένας φίλος μου πήγε να δώσει τρόφιμα σε πρόσφυγες φορώντας μια μπλούζα με την ελληνική σημαία και τον έδιωξαν…». Ο Ν. Κούζηλος βουλευτής του κοινοβουλίου που στα χαρτιά έχει ψηφίσει αντιρατσιστικούς νόμους, καλούσε από το βήμα τους συγκεντρωμένους να φωνάξουν «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα». Και βέβαια κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φύρερ Μιχαλολιάκος για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιος πραγματικά διοργάνωνε την συγκέντρωση.

Ένα στοιχείο που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες στην Αριστερά, στο εργατικό-λαϊκό και αντιφασιστικό κίνημα είναι το γεγονός ότι η αντιφασιστική συγκέντρωση -παρά την αναμφίβολη μαχητικότητά της- δεν ξεπέρασε σε καμία στιγμή τα 120 άτομα. Την ώρα που γινόντουσαν όλα αυτά, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κοίταζαν απαθείς από τα γραφεία τους, που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο και σχεδόν δίπλα με αυτά  της Χρυσής Αυγής, τα τεκταινόμενα

Αν η Αριστερά και τα συνδικάτα συνολικά είχαν αγκαλιάσει και στηρίξει μαζικά την αντιφασιστική συγκέντρωση  οι φασίστες όχι μόνο δεν θα τολμούσαν να επιτεθούν αλλά πιθανά δεν θα έκαναν καν την συγκέντρωσή τους.

Την Κυριακή 10/4 μια άλλη φασιστική ομάδα με το συμβολικό όνομα ΛΕΠΕΝ του αποχωρήσαντα από την ΧΑ Ρήγα κάνει την παρθενική της εμφάνιση οργανώνοντας την δική της φασιστοσύναξη με το ίδιο περιεχόμενο και συνθήματα έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Δύο φασιστοσυγκεντρώσεις μέσα σε 3 μέρες στα κεντρικότερα σημεία του Πειραιά. Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα από το σημείο που βρίσκονται πάνω από 4.000 πρόσφυγες στο λιμάνι.

Μέσα σε ένα κλίμα που γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από κυβέρνηση και ΜΜΕ να μετατοπιστεί από την αλληλεγγύη στην αποδοχή της καταστολής και των απελάσεων.

Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο. Πρώτα από όλα για να μην αφήσουμε τους φασίστες να επαναλάβουν αυτά που έκαναν μέχρι την δολοφονία του Π. Φύσσα. Έπειτα για να μην αφήσουμε την κοινωνία έρμαιο της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα