Σήμερα, Τετάρτη 13/4: Συγκέντρωση για το Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή

Ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αττικής, το πάρκο Γουδή, εξακολουθεί μετά από χρόνια υποσχέσεων να παραμένει αναξιοποίητος, εγκαταλελειμένος και σε μεγάλο βαθμό έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων. Ανάμεσα στα 4.500 χιλιάδες στρέμματά του, υπάρχουν μια σειρά χώροι ασύμβατοι με τη λειτουργία του ως Μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου. Βασικότερο παράδειγμα το θέατρο Μπάντμιντον, το οποίο υποτίθεται ότι θα απομακρυνόταν από το πάρκο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά 12 χρόνια μετά εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του και να λειτουργεί σαν χώρος εκδηλώσεων.

Η δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου, ανοιχτού σε όλους, χωρίς εμπορευματοποίηση, περιφράξεις και ασύμβατες με το χώρο λειτουργίες, μπορεί να αποτελέσει μια ανάσα για ολόκληρο το ταλαιπωρημένο από την ατμοσφαιρική ρύπανση λεκανοπέδιο.

Με βάση τα παραπάνω, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή καλεί την Τετάρτη 13 Απρίλη σε συγκέντρωση διεκδίκησης της υλοποίησης του σχεδίου μετατροπής των 4.500 χιλιάδων στρεμμάτων σε Μητροπολιτικό πάρκο.

Το «Ξεκίνημα» Ζωγράφου θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση και καλεί τους κατοίκους των γύρω Δήμων, τόσο στη διαμαρτυρία, όσο και συνολικά στον αγώνα για ελεύθερους χώρους και βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Τετάρτη 13/4, 6.00 μ.μ.

Στην είσοδο του πάρκου Χωροφυλακής (Μεσογείων)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,246ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα