Από τη δράση μας

Καμπάνια για την επανασύνδεση του ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ

Στα πλαίσια της καμπάνιας «Ρεύμα-Γεννήτρια στη ΒΙΟΜΕ», την Τετάρτη 29 Απρίλη οργανώθηκε Ημέρα Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ προκειμένου να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο εργοστάσιο, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει το ρεύμα την Δευτέρα 30 Μάρτη εν μέσω καραντίνας.

Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανεβάζοντας φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνθήματα που απαιτούσαν την επανασύνδεση του ρεύματος, ώστε να συνεχίσουνε την παραγωγή και η οποία θα βοηθήσει στην ανεξαρτητοποίηση του εργοστασίου.

Αλληλεγγύη στο γυναικείο κίνημα στην Πολωνία

Στις 15 Απρίλη, η κυβέρνηση της Πολωνίας κατέβασε στη βουλή νομοσχέδιο προκειμένου να χτυπήσει και να περιορίσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην άμβλωση και μάλιστα εν μέσω καραντίνας ώστε το κίνημα για το δικαίωμα στην επιλογή και στην άμβλωση να μην μπορέσει να αντιδράσει.

Τα τελευταία χρόνια το γυναικείο κίνημα στην Πολωνία έχει δώσει πολύ μαζικούς και μαχητικούς αγώνες για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση.

Την ίδια ημέρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο, η ROSA (σοσιαλιστική, φεμινιστική καμπάνια από τη Διεθνή Σοσιαλιστική Εναλλακτική – ISA, τη διεθνή οργάνωση στην οποία συμμετέχει το «Ξ») κάλεσε σε διαδικτυακή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Διαδικτυακές εκδηλώσεις της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής – ISA

Η Διεθνής Σοσιαλιστική Εναλλακτική, (International Socialist Alternative – ISA) μια οργάνωση που παλεύει ενάντια στον καπιταλισμό, με παρουσία σε πάνω από 30 χώρες του κόσμου και στην οποία συμμετέχει το «Ξ», οργανώνει κάθε Κυριακή διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρίσκεται η κρίση του κορονοϊού και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία και τους εργαζομένους, μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, με τη συμμετοχή ομιλητών απ’ όλο τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις μεταδίδονται διαδικτυακά με live-streaming σε Facebook, Youtube κλπ, κάθε Κυριακή στις 21.00 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να επισκεφτείτε το site του «Ξ» xekinima.org, όπου θα αναρτώνται οι εβδομαδιαίες εκδηλώσεις.

Ανοιχτές διαδικτυακές συσκέψεις του «Ξ»

Στα πλαίσια του αυτοπεριορισμού προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, το «Ξ» πραγματοποιεί τις βδομαδιάτικες συσκέψεις των τοπικών του οργανώσεων μέσω διαδικτύου. Οι συσκέψεις αυτές είναι ανοιχτές σε όποιον/α ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει, με βασικό θέμα τις διάφορες πτυχές της κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αν θες να συμμετέχεις στην ηλεκτρονική συνάντηση που βρίσκεται κοντά σου, επικοινώνησε στο αντίστοιχο τηλέφωνο της διπλανής στήλης, έλα σε επαφή μαζί μας και συνδέσου στις τηλε-συσκέψεις.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα