Πετρούπολη: Αλληλεγγύη στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες στον «Βοτανικό Κήπο»

Ανακοίνωση από το «Ξεκίνημα» Πετρούπολης

 

Στην Πετρούπολη, στην κατάληψη του «Βοτανικού Κήπου», άρχισαν να φιλοξενούνται πρόσφατα κάποιες οικογένειες προσφύγων (συνολικά 15-20 άτομα). Άνθρωποι κυνηγημένοι στη χώρα τους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, προσπαθούν να «πάρουν μια ανάσα» από τον πόλεμο και το εξοντωτικό ταξίδι της προσφυγιάς.

Στην αποτελεσματική φροντίδα τους συμβάλλει και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου, ενώ εθελοντές-αλληλέγγυοι δίνουν καθημερινά τη μάχη για την παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαμονής στους πρόσφυγες.

Παρόλο που στο σάιτ τους οι συμμετέχοντες στην κατάληψη του «Βοτανικού» γράφουν πως καλούν μόνο άτομα να βοηθήσουν έμπρακτα, «έξω από συνεργασίες με Μ.Κ.Ο., κομματικούς και κρατικούς φορείς»[1] το «Ξεκίνημα Πετρούπολης» δηλώνει πως στέκεται αλληλέγγυο στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες. Την ίδια ώρα θεωρούμε ότι ο ευρύτερος συντονισμός αριστερών κινήσεων, παρατάξεων, στεκιών, σωματείων και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό τη στήριξη των προσφύγων, επιβάλλεται γιατί είναι το μόνο αντίδοτο ενάντια στο ξενοφοβικό κλίμα που καλλιεργείται από τους «εμπόρους» του φασισμού και του εθνικισμού.

__________________
[1] http://votanikoskipos.blogspot.gr/2016/03/14-2000.html

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα