Πατήσια: Το «π» μεγάλωσε…

Του Γιάννη Παπαϊωάννου Μανδηλαρά

 

Εξαιτίας της ασυνήθιστης για τα δεδομένα κίνησης στην εκδήλωση στα social media είχαμε προετοιμαστεί. Πέραν της ταράτσας μας είχαμε ετοιμάσει και τη «χειμερινή» μας αίθουσα προβολής για δεύτερη παράλληλη ώστε να εξυπηρετήσουμε μεγαλύτερες ανάγκες. Υπολογίζαμε ότι οι 25-30 πρώτοι θα το έβλεπαν στην ταράτσα κατά τον αρχικό σχεδιασμό και οι επόμενοι 15-20 στην αίθουσα. Ετοιμάσαμε πιάτα, βάλαμε και φωτιά για τα σουβλάκια και δεν προλάβαμε να περιμένουμε.

Σαράντα λεπτά πριν την ώρα έναρξης έφτασε η πρώτη μεγάλη παρέα, είκοσι λεπτά πριν η ταράτσα είχε σχεδόν γεμίσει, τελικά 70 άτομα είδαν τις δύο παράλληλες προβολές και κάπως έτσι ξεκίνησε όμορφα ο Ιούνης για το «π». Μετά από οχτώ περίπου μήνες λειτουργίας και προβολών ήρθε ο Danny Boyle και η παρέα του Trainspotting που ενώθηκε 21 χρόνια μετά την πρώτη ταινία να γεμίσουν τους χώρους του «π» με κόσμο από κάθε γειτονιά της Αθήνας. Όσοι ήρθαν ενημερώθηκαν για την μέχρι σήμερα παρουσία μας αλλά και για το επερχόμενο φεστιβάλ μας, μας ενίσχυσαν για τη δύσκολη συνέχεια και στο τέλος μας βοήθησαν να μαζέψουμε τους χώρους.

Δυστυχώς δεν κατάφεραν όλοι να δουν την ταινία, οι δύο χώροι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι και όσοι έφτασαν 20.30 που είχαμε προγραμματίσει να αρχίσουμε είτε κάθισαν στην αυλή μαζί μας είτε έφυγαν άπραγοι. Την επόμενη Πέμπτη 8/6 στις 20.30 όμως θα γίνει πάλι προβολή του T2 Trainspotting, στην ταράτσα και αν χρειαστεί και στην αίθουσα όπως χθες. Για τους φίλους του «π» που ευτυχώς είχαν προειδοποιηθεί ότι ίσως δε θα χωρέσουμε και δεν ήρθαν, για όσους ήρθαν και δε χώρεσαν, για όσους απλά δεν πρόλαβαν, για το φίλο που έφτασε με δύο ώρες καθυστέρηση και αναρωτήθηκε αν το έχασε, για το γείτονα που λόγω του ότι την προηγούμενη βδομάδα προβάλαμε Το Κοινόβιο του Vinterberg μπερδεύτηκε και νόμισε ότι το «π» είναι κοινόβιο από τα 70’, για εμάς τους ίδιους αφού κανένας μας δεν το είδε.

Το «π» μεγαλώνει, χθες φιλοξένησε κόσμο από όλη την Αθήνα, μεγαλώνει όμως χωρίς συμπτώματα κούρασης, σαν τους ήρωες του Irvine Welsh στην ταινία∙ γιορτάζει ένα χρόνο από τις ημέρες που ξεκινήσαμε να «αναστυλώνουμε» το χώρο μας, αγωνίζεται να ομορφύνει και το πάρκο που βρίσκεται εγκαταλειμμένο δίπλα του και ξεκινάει την εκστρατεία με το φεστιβάλ του στις 10/6. Συνεχίζουμε τις προβολές κάθε Πέμπτη και την επόμενη Πέμπτη στις 20.30 κάνουμε repeat το Trainspotting 2 για όλους τους παραπάνω λόγους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα