Οι υποψήφιοι του «Ξ» στις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση το Ξεκίνημα συμμετέχει με τις δικές του θέσεις και προτάσεις και με το δικό του πρόγραμμα, κατεβάζοντας υποψήφιο στις Ευρωεκλογές καθώς και υποψήφιους περιφερειακούς, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους σε μια σειρά περιοχές.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι του Ξεκινήματος:

Ευρωεκλογές

Στις Ευρωεκλογές το «Ξεκίνημα» κατεβαίνει συνεργαζόμενο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Νίκος Κανελλής: Ζει και εργάζεται στην πόλη του Βόλου, είναι δημοτικός σύμβουλος κατά τα τελευταία 5 χρόνια και άνθρωπος του αγώνα και των κινημάτων για την υπεράσπιση του νερού σαν δημόσιο αγαθού, ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ που ρυπαίνει τον αέρα, το νερό και τη γη της περιοχής, ενάντια στην αυταρχική πολιτική της Δημοτικής Αρχής του φιλο-φασίστα Αχιλλέα Μπέου, κ.α. 

Ζωγράφου

Υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι, σε συνεργασία με την παράταξη «Ζωγράφου -Ανυπότακτη Πόλη»

Ειρήνη Πλουμπίδη: γέννημα θρέμα Ζωγραφιώτισα είναι ενεργή στα κινήματα στη γειτονιά από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι σήμερα –από τους αγώνες ενάντια στο νόμο Αρσένη, μέχρι τους αγώνες για την απαλλοτρίωση της Βίλας Ζωγράφου και τα πρόσφατα εργατικά, αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα. Το 2015 διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου στα πλαίσια μιας εκλογικής συνεργασίας δυνάμεων της αριστεράς με ετήσια εναλλαγή στη θέση του δημοτικού συμβούλου.   

Ηλέκτρα Κλείτσα: Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ζει στου Ζωγράφου εδώ και 10 περίπου χρόνια και είχε ενεργή συμμετοχή σε όλα τα τοπικά κινήματα. Είναι εθελόντρια δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και σε μια σειρά περιβαλλοντικά κινήματα και αγώνες. Έχει εκτενή αρθρογραφία για τα δικαιώματα και την καταπίεση των γυναικών καθώς και συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τον φασισμό. 

Δήμος Νέας Σμύρνης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος συνεργαζόμενος με την «Μια Πόλη Ανάποδα»

Θόδωρος Μαράκης: Συνταξιούχος οικοδόμος και εκ των ιδρυτικών μελών του Ξεκινήματος. Έχει άμεση εμπλοκή στα κινήματα από την δεκαετία του ’60 και ενεργή συμβολή στην υπόθεση της Αριστεράς μέσω της αρθογραφίας του.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο «ενωτικό ψηφοδέλτιο Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Θανάσης Μαρίνης: Γεννήθηκε το 1986 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, όπου και είχε την πρώτη του επαφή με τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Από το 2010 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα έχοντας συστηματική εμπλοκή σε εργατικούς συνδικαλιστικούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας αλλά και ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μένει στην περιοχή της Τούμπας.

Κατερίνα Κλείτσα: Συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στο σεξισμό και την γυναικεία καταπίεση, ζητήματα που έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο με τους αγώνες των γυναικών που αναπτύσσονται διεθνώς. Αρθρογραφεί και παίρνει μέρος σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤ* ανθρώπων. Συμμετέχει στην ομάδα γυναικών «Μαχητικές και Ελεύθερες». Ζει στην δυτική πλευρά της πόλης.

*Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι/ες, Τρανς άτομα

Γιάννος-Άγγελος Νικολάου: Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Βόλο, έχοντας ενεργή συμμετοχή στα τοπικά κοινωνικά κινήματα (φοιτητικό, περιβαλλοντικοί αγώνες, αντιφασιστική κίνηση κα). Το 2016 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο 5ο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε. Εργάζεται σε τεχνικό γραφείο, είναι μέλος της διαχειριστικής ομάδας του χώρου «ΤΑΚΙΜ» και ασχολείται με τα ζητήματα της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων.

Ρένα Μεζιλτσόγλου (από τη Δ. Ενότητα Τριανδρίας): Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας. Συμμετείχε στον Συντονισμό κατοίκων/συλλογικοτήτων Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος-νερού και τους πλειστηριασμούς. Συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ νεολαίας Art Against Fascism. Κατοικεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη και παλεύει με το τέρας της ανεργίας.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιο της «Πόλης Αλλιώς»

Βέλλιου Γεωργία (Γιούλη): Εργάζεται στη Διεύθυνση Πολεοδομίας – ΥΔΟΜ Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Εκλεγμένο μέλος στην Ένωση Γονέων Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Συκεών καθώς και Γραμματέας και Μέλος του ίδιου σχολείου. Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικές διαδικασίες και σε τοπικά και κεντρικά κινήματα. 

Παναγιώτης Βογιατζής: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967 και ζει στις Συκιές από το 2006.Ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και συμμετείχε σε πλήθος συνδικαλιστικών, κοινωνικών, και αυτοδιοικητικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου Συκεών. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του θεωρητικού περιοδικού της Αριστεράς «Μαρξιστική Σκέψη».

Χριστίνα Χάσου: Γεννήθηκε το 1988 στις Συκιές όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Ενεργή από την εφηβεία της σε διάφορα κινήματα (αντιπολεμικό, περιβαλλοντικό, αντιφασιστικό κλπ), σπούδασε Δημοσιογραφία στο ΑΠΘ και εργάστηκε σε μέσα ενημέρωσης της πόλης. Σήμερα αρθρογραφεί σποραδικά στο διαδίκτυο για ζητήματα φύλου και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συμμετέχει στην ομάδα γυναικών «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι

Πάνος Γιακουμίδης- Δ’ Δημοτική Κοινότητας (Τούμπα): Έχει εργαστεί για χρόνια ως σερβιτόρος στο χώρο της εστίασης, όπου πήρε μέρος σε εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις έξω από καταστήματα που δεν τηρούσαν την εργατική νομοθεσία. Συμμετείχε στον Συντονισμό κατοίκων/συλλογικοτήτων Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος-νερού και τους πλειστηριασμούς. Σήμερα είναι εργαζόμενο μέλος στο super market του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «Βιος Coop».

Δημήτρης Χατζηκώστας- Α’ Δημοτική Κοινότητα (Κέντρο): Γεννήθηκε το 1982 και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1988. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική και Παιδαγωγικά. Από το 2009 εργάζεται ως δάσκαλος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ενεργός πολιτικά από τα μαθητικά του χρόνια, δραστηριοποιήθηκε κατά καιρούς σε αρκετά κινήματα και πρωτοβουλίες της πόλης (φοιτητικό, αντιρατσιστικό, αντιπαγκοσμιοποιητικό, κλπ). Τον τελευταίο χρόνο κατοικεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος συνεργαζόμενος με την «Αριστερή Παρέμβαση»

Αποστόλης Αυλακιώτης: Είχε ενεργή συμμετοχή σε μια σειρά αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, αντιφασιστικούς, περιβαλλοντικούς, εργατικούς, ενάντια στα διόδια κ.α.

Δήμος Ορεστιάδας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος συνεργαζόμενος με τo «Είναι στο χέρι μας»

Αντώνης Καζαντζής: Γεννήθηκε, ζει και μεγαλώνει ακόμα στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας Έβρου. Εποχικός εργαζόμενος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και συνδικαλιστής. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα