«Ξ» Πετρούπολης: συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, 2/4

Το Σάββατο 2 Απρίλη, μπροστά στο σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» (λεωφόρος Πετρουπόλεως, στάση Καψή) το «Ξεκίνημα Πετρούπολης» θα πραγματοποιήσει παρέμβαση με στόχο τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Ακολουθεί το κάλεσμα

 

petroupoli_prosfygesΔύο κόσμοι συνεχώς μπροστά μας. Από την μια η καπιταλιστική λυκο-συμμαχία της Ε.Ε. παραβιάζει την Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και κάθε ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και κλείνει τις «πόρτες» σε ανθρώπους που δικαιούνται διεθνή προστασία!

Αρωγός στο έγκλημα η Τουρκική κυβέρνηση. Πρώτα βαφτίστηκε η Τουρκία «ασφαλής χώρα», κι ας σφάζονται οι Κούρδοι, καταπατούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα και υποφέρουν τα 2,7 εκ. πρόσφυγες στα στρατόπεδα της!

Αρωγός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρώτα κουβάλησε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μετά πανηγύριζε για την συμφωνία που βαφτίζει όλους τους πρόσφυγες «παράτυπους». Τώρα εγκαινιάζει μαζικές απελάσεις–ανάμεσα τους το 38% είναι παιδιά!!- πίσω στην Τουρκία, μετατρέπει τα περιβόητα hot spots σε κρατητήρια και συνεχίζει να συντηρεί την «κόλαση» της Ειδομένης (σ.σ. έστω κι αν αυτό οδηγήσει και σε νεκρά παιδιά κατά τον υπ. Γ.Μουζάλα!!).

Για όλους τους παραπάνω «κυρίους» αποτελεί απλή «λεπτομέρεια», το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή! Η Συρία είναι κρανίου τόπος: με πάνω από 270 χιλ. νεκρούς, με 13,5 εκ. ανθρώπους να έχουν πληγεί ή εκτοπιστεί από τον πόλεμο, με τις υποδομές παιδείας και υγείας κατεστραμμένες και με το 83% του δικτύου ηλεκτροδότησης να μην λειτουργεί!!!

Ο κυνισμός και η υποκρισία τους δεν έχει κανένα όριο! Σήμερα φορούν το προσωπείο της θλίψης για τα θύματα της επίθεσης στις Βρυξέλλες και την χρησιμοποιούν για να σπείρουν τον φόβο ενάντια στους πρόσφυγες και να νομιμοποιήσουν την «Ευρώπη-φρούριο». Ποιοι; Αυτοί που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Που «έσπειραν» την εξαθλίωση, την ταπείνωση και την απελπισία για να «ανθίσει» τελικά ο ISIS και ο φανατικός ισλαμισμός. Που «σπέρνουν» το έδαφος μέσα στις δικές μας χώρες με Μνημόνια, λιτότητα, ανεργία και εξαθλίωση.

Ευτυχώς όμως υπάρχει και ο δικός μας κόσμος.

Αυτός της αλληλεγγύης και της συμπόνιας των απλών ανθρώπων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Χωρίς ανταπόδοση, δημοσιότητα ή κρυφή ατζέντα συμφερόντων. Άνθρωποι που έχουμε χάσει τόσα στα χρόνια των Μνημονίων, αλλά αναγνωρίζουμε στα πρόσωπα των προσφύγων ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα από τον πόλεμο!

Αυτός ο κόσμος δεν «ξύπνησε» σήμερα ξαφνικά για να βοηθήσει μόνο τους πρόσφυγες. Ανάμεσα μας είναι άνθρωποι που οργάνωσαν από το 2010 τα κοινωνικά ιατρεία και τις κοινωνικές κουζίνες, τα παζάρια χωρίς μεσάζοντες, τις τοπικές επιτροπές ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς, τα κινήματα για το περιβάλλον, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενάντια στα Μνημόνια κ.λ.π. Αλλά κι άλλοι, πολλοί και πολλές, που δεν δέχονται την ζούγκλα που μας επιβάλει η Τρόικα και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν.

Η τοπική οργάνωση του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κομμάτι αυτών των κινημάτων, σήμερα δηλώνει παρών στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τοπικά. Στόχος μας μαζί με άλλους συμπολίτες μας να συμβάλλουμε έμπρακτα στην οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, παράλληλα με την ενδυνάμωση των κοινωνικών αντιστάσεων στη γειτονιά μας. Η εκστρατεία μας αφορά στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τα κέντρα προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα. Η συλλογή θα πραγματοποιείται σε σουπερμάρκετ, φαρμακεία και χώρους εργασίας. Αλλά και σε συνεργασία με σωματεία ή άλλες τοπικές συλλογικότητες. Επιδίωξη μας αποτελεί και η ανάπτυξη τοπικών ενωτικών πρωτοβουλιών από όλο το φάσμα της Αριστεράς –που παραμένει Αριστερά.

Παράλληλα στόχος μας είναι η πλατιά ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και η αυτό-οργάνωση περισσότερων ανθρώπων. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των προσφύγων και για να μην πέσουν θύματα φασιστικών επιθέσεων. Για να διαμαρτυρηθούμε για τις κακές συνθήκες διαβίωσης και να απαιτήσουμε σεβασμό των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, την στέγαση, την υγεία, την εκπαίδευση κ.λ.π. Για να απαιτήσουμε να πέσουν όλοι οι φράχτες, να φύγει το ΝΑΤΟ και να οργανωθεί η ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων. Για να παλέψουμε για την κατάργηση της κατάπτυστης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας-Ελλάδας. Χωρίς όμως να ξεχνάμε πως σε τελευταία ανάλυση χωρίς ειρήνη στην Μέση Ανατολή οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ξεριζώνονται.

Η «Ευρώπη-φρούριο» ούτε ήταν ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ η δική μας επιλογή. Γιατί 1-2 εκ. πρόσφυγες ή και παραπάνω, δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα αν μοιραστούν αναλογικά στην Ε.Ε. των 507 εκ. κατοίκων! Οι 11 εκ. άδειες κατοικίες σε όλες τις χώρες μέλη, είναι υπεραρκετές για να στεγάσουν το 1 εκ. πρόσφυγες που είναι ήδη εδώ καθώς και τα 4 εκ. αστέγους της Ε.Ε.!! Κι ακόμα και σε καιρό κρίσης το ονομαστικό ΑΕΠ της Ε.Ε. ανέρχεται σε 14,3 τρις ευρώ, όταν του Λιβάνου είναι 49,5 δις δολάρια και της Ιορδανίας 31,3 δις δολάρια, χώρες που φιλοξενούν 1,2 εκ. και 620 χιλ. πρόσφυγες αντίστοιχα!! Λεφτά λοιπόν και υποδομές υπάρχουν και για τους πρόσφυγες και για όλους τους ευρωπαίους πολίτες που υποφέρουν. Αυτό που δεν υπάρχει στον καπιταλισμό είναι η κοινή λογική!

Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά και για τους έλληνες εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αγρότες, είναι γραφτό να βρεθούμε στους κοινούς αγώνες ενάντια στον ρατσισμό, τον πόλεμο, την φτώχεια, την «Ευρώπη-φρούριο» και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Έλα σε επαφή μαζί μας. Μοίρασε την προκήρυξη μας στον χώρο σου. Οργάνωσε κι εσύ συλλογή ειδών για πρόσφυγες στο χώρο σου. Στείλε μας την γνώμη σου ή μάθε για τις επόμενες δράσεις μας στη σελίδα μας στο facebook.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα