ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΚΙΑ: Ανακοινώσεις περικοπών θέσεων και επερχόμενες απολύσεις

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Την Τρίτη 03/09 η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος, κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τους εκπροσώπους του σωματείου, ανακοινώνοντας ότι επίκειται μέχρι και 60 απολύσεις εργαζομένων με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019. Οι επικείμενες απολύσεις γίνονται εν μέρη λόγω άλλη μίας αναδιάρθρωσης της εταιρίας (από τις πολλές που έχουν γίνει), εν μέρη λόγω καταργήσεων τμημάτων από τη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος.

Παρά τις διακηρύξεις της διοίκησης για προσπάθειες ανακατανομής μέρους των 60 εργαζόμενων σε άλλα τμήματα, κάτι που αμφιβάλλουμε εξαιρετικά ότι θα επιτευχθεί για την πλειοψηφία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι/ες για το μεγαλύτερο ίσως κύμα απολύσεων που έχει γίνει στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος μέχρι σήμερα.

Η δική μας απάντηση στην αναπαραγόμενη “δικαιολογία” για το δικαίωμα της ιδιωτικής εταιρίας να απολύει, είναι το δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τα δικά μας συμφέροντα και τις θέσεις εργασίας μας. Είναι απαράδεκτο να προτείνεται σε εργαζόμενους/ες η μετανάστευση σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται η ΝΟΚΙΑ αντί να κρατήσουν τις ίδιες θέσεις εδώ, όπως είναι και απαράδεκτο να γίνονται νέες προσλήψεις τη στιγμή που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις εργασίας απειλούνται.

Η ΝΟΚΙΑ είναι μία πολυεθνική δισεκατομμυρίων ευρώ με πάνω από 35,000 εργαζόμενους μόνο στην Ευρώπη, που θεωρείται εταιρία αιχμής στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι σημαντικό κομμάτι αυτής της πορείας αναπτύσσοντας τεχνολογίες όπως το 5G. Η εργασιακή πραγματικότητα όμως αντανακλάται από τις τριψήφιες στον αριθμό παραιτήσεις συναδέλφων τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής στασιμότητας στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος και της αβεβαιότητας από τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις.

Η απαξίωση της εργασίας μας μέσω της διαχείρισης των εργαζομένων ως αναλώσιμους, είναι η ίδια απαξίωση που κρατάει χαμηλά τους μισθούς, που δεν προσφέρει καμία προοπτική οικονομικής εξέλιξης, που δεν έχει καμία μέριμνα για την οικογενειακή πρόοδο και εξέλιξη των εργαζομένων.
Ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις απολύσεις είναι ο ίδιος αγώνας αξιοπρέπειας και ανάγκης με τον αγώνα μας για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η εργασιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα, ειδικά από την αρχή της μνημονιακής εποχής μέχρι και σήμερα με την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ασυδοσία των εργοδοτών, τους χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα, την κατάργηση δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και τα μέτρα που έρχονται από την νέα κυβέρνηση, επιβάλλουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων περισσότερο από ποτέ.

Το σωματείο εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος θα ακολουθήσει κάθε δυνατό τρόπο, νομικό και κινηματικό, για να αποτρέψει αυτές τις απολύσεις, ταυτόχρονα με τον αγώνα μας για υπογραφή ΣΣΕ.

Απαιτούμε:
• Καμία απόλυση
• Μεταφορά των συναδέλφων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της διοίκησης

• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες και εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις και δράσεις του σωματείου μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα