ΕΑΣ Πατησίων – ένας χρόνος ζωής και δράσεων

Την Πέμπτη 17/3 έγινε σύσκεψη της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας στα Πατήσια. Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς καθώς και τοπικές κινηματικές δράσεις με τις οποίες καταπιανόμαστε στην περιοχή των Πατησίων. Μια σύνοψη των όσων συζητήθηκαν αποτελεί η παρακάτω ανακοίνωση

 

Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται καθημερινά ένας κατήφορος χωρίς σταματημό.

Το πεδίο εφαρμογής του 3ου μνημονίου στα επερχόμενα νομοσχέδια για το φορολογικό και το ασφαλιστικό προδιαγράφουν με μαθηματική ακρίβεια την παραπέρα φορολεηλασία των πληβειακών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας καθώς και την κατεδάφιση σε ότι έχει απομείνει από την πάλαι ποτέ δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Στην προσφυγική κρίση η κυβέρνηση βυθίζεται στις λάσπες της Ειδομένης, εντείνει τις απελάσεις, διατηρεί τον φράχτη του Έβρου, προσκαλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εκλιπαρεί την ΕΕ και την Τουρκία να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που αυτές δημιούργησαν με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις συναλλαγές τους με τον ΙΣΙΣ.

Η πρωτοφανής σε έκταση και μαζικότητα αλληλεγγύη του ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες αποτελεί ελπίδα αλλά και παρακαταθήκη.

Αυτό που αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σαν επιτακτική ανάγκη είναι η εμφάνιση της Αριστεράς ως πειστική εναλλακτική λύση στο σημερινό αδιέξοδο.

Η ΕΑΣ Πατησίων συμμετέχει και παρακολουθεί όλες τις διεργασίες που συντελούνται στο χώρο της Αριστεράς σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Δομικά συστατικά της δικής μας αντίληψης για την Αριστερά που χρειαζόμαστε είναι το μεταβατικό σοσιαλιστικό πρόγραμμα, ο διεθνισμός, η δημοκρατική  λειτουργία, η συλλογική ηγεσία, η ενιαιομετωπική ενωτική δράση.

Στα πλαίσια αυτά θα παρέμβουμε στις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στους χώρους της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και έξω από αυτές ενώ θα αναζητήσουμε σημεία συμπόρευσης με τοπικά ενωτικά εγχειρήματα όπως είναι το σχήμα «Ποδονίφτης» στη Ν. Ιωνία, το «Μυρμήγκι» στο 6ο διαμέρισμα, η Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου, η ΕΑΣ Μαγνησίας κα.

Στη δική μας γειτονιά, τα Πατήσια, συμμετέχουμε ήδη στην Πρωτοβουλία για τη δημιουργία στεκιού αλληλεγγύης, κινημάτων και πολιτισμού, στην Αντιφασιστική Επιτροπή Πατησίων-Λαμπρινής, ενώ προγραμματίζουμε τη συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες τόσο με συλλογή ειδών ανάγκης όσο και με συμμετοχή στις δράσεις του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος στην Πλατεία Βικτωρίας, στο 4ήμερο κινητοποιήσεων 18-21/3 με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού κοκ.

Τέλος, θα συμμετέχουμε στην υπό σύσταση τοπική πρωτοβουλία ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Η ΕΑΣ Πατησίων στον ένα χρόνο ζωής της έχει δώσει έμπρακτο παράδειγμα το πώς μπορούν αγωνιστές και αγωνίστριες με διαφορετικές πολιτικές καταβολές να συνυπάρχουν και να δρουν αποτελεσματικά σε επίπεδο γειτονιάς. Καλούμε τον καθένα και την καθεμία που συμμερίζεται τις απόψεις και τους στόχους μας να συμπορευτεί μαζί μας.

 

Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Πατησίων
Για επικοινωνία μπορείτε να μας βρείτε στο facebook,
στο τηλ 6976436302 ή στο
email  [email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα