ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.: Για διαφθορά να μιλούμε τώρα!

Δημοσιεύουμε το άρθρο που έστειλε ο αναγνώστης μας Γιώργος Λ.

 

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η συζήτηση στη Βουλή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Χρόνια τώρα ακούγεται από τις κυβερνήσεις η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός κράτους δικαίου που θα καταπολεμά το πελατειακό κράτος την διαφθορά και την ασυδοσία του πολιτικού συστήματος. Όμως οι διακηρύξεις αυτές ήταν μονάχα φρούδες προεκλογικές υποσχέσεις και αστεία παραμύθια που στόχευαν στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Στην πραγματικότητα όμως το ίδιο το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που καλλιέργησε την διαφθορά και την διαπλοκή σε όλο το φάσμα του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα επέβαλλαν τις πελατειακές σχέσεις τους κομματικούς διορισμούς στο δημόσιο καθιστώντας την κρατική μηχανή αναξιόπιστη και αναξιοκρατική. Η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των καναλαρχών και των μεγαλοεταιρειών ευνοήθηκε από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την σημερινή κυβέρνηση, με στόχο όχι μόνο την εξασφάλιση των ψήφων, αλλά και την εξασφάλιση της συνέχισης των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και των ευνοϊκότερων.

Η διαφθορά χρησιμοποιείται ως όπλο χειραγώγησης και εξαπάτησης των λαϊκών μαζών από το πολιτικό σύστημα. Όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί έθισαν τους πολίτες στο κομματικό κράτος και στην εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος καλλιεργώντας παντού την τακτική του βολέματος. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν την υποδούλωση του λαού στα κόμματα και στις παρατάξεις με σκοπό την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων. Οι άνθρωποι πια ψήφιζαν και έδιναν την εξουσία σε πρόσωπα, στα οποία είχαν υποχρέωση αγνοώντας αν αυτά ήταν ικανά . Αυτό γινόταν και σε πανελλαδικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν, η διαφθορά, το «φακελάκι» , το «λάδωμα» και το ρουσφέτι έγιναν θεσμός στην ελληνική κοινωνία δημιουργώντας μια μακροχρόνια παθογένεια.

Όμως, το ρουσφέτι ήταν μια πάγια πολιτική τακτική των κομμάτων από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ελληνικού κράτους. Οι πολιτικοί του 19ου αιώνα συνήθιζαν να χρησιμοποιούν για την εκλογή τους αυτή την πάγια τακτική με σκοπό να κερδίζουν ψηφοφόρους και οπαδούς στις εκλογικές του περιφέρειες. Μέσα από αυτές τις τακτικές οι πολίτες έγιναν δούλοι των κομμάτων και των πρακτικών τους πράγμα που οδηγεί την απώλεια πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης.

Έτσι τα κόμματα πέτυχαν να υποδουλώσουν το λαό, ο οποίος με δική του ευθύνη συνέχιζε να ψηφίζει τα ίδια και σάπια πολιτικά κόμματα που τον χρεοκόπησαν, τον οδήγησαν στην ανέχεια, την καταστροφή και την απόγνωση. Οι άνθρωποι που στηρίζουν τη διαφθορά και την διαπλοκή, αυτοί που κατασπατάλησαν το δημόσιο πλούτο λογομαχούν για το ποιος διόρισε περισσότερους δικούς τους στο δημόσιο, για το ποιο κόμμα συμμετείχε σε λιγότερες υποθέσεις διαφθοράς, ενώ όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι όλα αυτά τα χρόνια κάλυπταν και ευνοούσαν τη φοροδιαφυγή των τραπεζιτών, τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Ας μη προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την μνημονιακή πολιτική της φτωχοποίησης και της υποδούλωσης, συνεχίζει να στηρίζει και τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών.

Οι πολιτικές κοκορομαχίες χρησιμεύουν μόνο ως αθλία προϊόντα εσωτερικής κατανάλωσης, εντυπωσιασμού και εξαπάτησης των πολιτών. Σε αυτό το σάπιο και ανόητο παιχνίδι εμείς οι πολίτες δεν χρειάζεται να λάβουμε μέρος. Αρκεί να έχουμε νου και σκέψη να δούμε την αληθινή πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα