Βόλος: Πετυχημένο το 3ο art against fascism

Ρεπορτάζ από το Ξεκίνημα Βόλου

 

13043658_1314550561892043_4866191476492004494_nΣημαντική επιτυχία σημείωσε το 3ο art against fascism, το μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ Βόλου που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 300 άτομα ενώ το σημαντικότερο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης ήταν ότι οι μαθητές έδωσαν τον τόνο σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της υλοποίησης του φετινού φεστιβάλ.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις συνελεύσεις προετοιμασίας έκαναν λίγο πολύ τα πάντα: έφτιαξαν το βίντεο και το ραδιοφωνικό σπότ για την προώθηση του φεστιβάλ, έδωσαν ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, μοίρασαν φλάιερ στα σχολεία τους, κόλλησαν αφίσες, έφτιαξαν πανό, έστησαν το χώρο, συμμετείχαν στην έκθεση φωτογραφίας και φυσικά παρουσίασαν τις μουσικές που αγαπούν. Με δυο λόγια από τα χέρια των μαθητών πέρασε όλη η πρακτική, η πολιτική και η καλλιτεχνική δουλειά.

Έτσι, παρά τις μεγαλύτερες φετινές δυσκολίες, όπως η αναγκαστική αλλαγή του χώρου και ο «αφισοπόλεμος» από την πλευρά της τοπικής ΚΝΕ –που συστηματικά προσπάθησε να μην μείνουν οι αφίσες μας στους δρόμους και τα σχολεία– το 3ο art against fascism ήταν το πιο «μαθητικό» από τα τρία που έχουν γίνει ως τώρα.

Το art against fascism καθιερώνεται σαν η μαθητική αντιφασιστική γιορτή στα πλαίσια της χρονιάς ενώ συμβάλλει στο δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος μέσα στα σχολεία. Ο μαθητικός πυρήνας της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας αποτελεί μια πολύ καλή μαγιά που εγγυάται ένα ακόμη καλύτερο 4ο art against fascism και ότι ο αγώνας ενάντια το φασισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα