Από τη δράση μας

22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, 28, 29 & 30/6

28, 29, 30 Ιουνίου Πάρκο Γουδή

«…εγώ θα συνεχίσω την περιπλάνηση, ανοίγοντας δρόμους πλατιούς ενάντια στο σκότος, απαλύνοντας της γης το χώμα, ξαναμοιράζοντας το αστέρι σε όσους κοπιάσουν να ’ρθούνε» 
Π. Νερούδα 

Το σκοτάδι μοιάζει να καλύπτει την Ευρώπη… Ο ρατσισμός έχει γίνει κυρίαρχη ιδεολογία. Τα κόμματα πλειοδοτούν σε αντιπροσφυγικό και αντιμεταναστευτικό μένος και τα ακροδεξιά ρεύματα σε μισανθρωπισμό. Τα τείχη υψώνονται πιο ψηλά, ενώ η Μεσόγειος και το Αιγαίο έχουν γίνει θαλάσσια νεκροταφεία. Το αίσχος της Μόριας και των στρατοπέδων έχει καταστεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Το οργανωμένο σύστημα διακρίσεων στην εργασία και τη διοίκηση θεωρείται αυτονόητο.

Το σκοτάδι μοιάζει να καλύπτει την Ελλάδα… Μια χώρα καθημαγμένη από τα Μνημόνια και την κανονικοποίηση της φτώχειας, κάνει απονενοημένες κινήσεις μετά τη διάψευση της ελπίδας. Μια χώρα όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαγωνίζονται για το ποια μπορεί να αναχαιτίσει καλύτερα τις «προσφυγικές ροές» και να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τη Συμφωνία της Ντροπής ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας. Μια χώρα όπου ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου στο κέντρο της πόλης, όπου η πατριαρχία της «διπλανής πόρτας» οπλίζει χέρια γυναικοκτόνων χωρίς καμιά συνέπεια για τους δράστες.  

Κι όμως… Μέσα στο σκοτάδι λάμπουν τ’ αστέρια! Είναι η λάμψη του κόσμου της αντίστασης που μπορεί να φωτίσει τη διέξοδο. Είναι η θέληση μας να πούμε το μεγάλο «όχι» στον ρατσισμό, τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, τους φασίστες, αυτή που μπορεί να βάλει φραγμό στο ζόφο. Είναι ο αγώνας για ίσα δικαιώματα και δικαιοσύνη που μπορεί να ξαναζωντανέψει την ελπίδα.

 «Ντόπιοι» και «ξένοι», παθιασμένοι να ζήσουμε μαζί, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα, να τιμήσουμε το ανεκτίμητο δώρο της ζωής. 

Το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 28, 29 και 30 Ιουνίου, στο πάρκο Γουδή, είναι τρεις μέρες γιορτής για να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε, να τραγουδήσουμε, να γλεντήσουμε, να χαρούμε. Να κάνουμε τα αστέρια να λάμψουν μέσα στο σκοτάδι.

Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων 

22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 28 & 29/6

Αργήσαμε, αλλά είμαστε εδώ!

Σε καιρούς αδιαμφισβήτητα δύσκολους με τους ρατσιστές να ονειρεύονται τείχη, τους εθνικιστές να καλούν σε πόλεμο με τους γειτονικούς λαούς και τους φασίστες να πάνε να σηκώσουν κεφάλι στην επαύριο των εκλογικών αποτελεσμάτων, αισθανόμαστε ακόμα πιο έντονο το χρέος να επιστρέψουμε με τη μεγάλη γιορτή της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όσοι και όσες αντιστεκόμαστε στο ζόφο του ρατσισμού, του πολέμου και του φασισμού, όσοι και όσες αναζητάμε μια προοπτική ισότητας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας, πρέπει να πάρουμε θέση, να χαράξουμε τις δικές μας διαχωριστικές γραμμές και να στηρίξουμε για άλλη μια φορά ένα μαζικό, πολύχρωμο και δυναμικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.

Το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα είναι και φέτος εδώ, πιστό στο ραντεβού του –παρά τις εκλογικές αναμετρήσεις που μας κάναν σάντουιτς– για να αφήσει το δικό του αλληλέγγυο αποτύπωμα στην πόλη.

Φέτος για δυο μέρες, Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Ιούνη στο πάρκο Ξαρχάκου απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Η ΒΙΟΜΕ δεν πωλείται! Κάλεσμα για δράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ. σε συζήτηση και συνδιαμόρφωσης δράσεων σχετικά με το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών της ΒΙΟΜΕ

Στις 13-20-27/6, στις 11:00 στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς του οικοπέδου που πατάει η ΒΙΟ.ΜΕ.

Καλούμε την Τετάρτη 12/6/19 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όσους στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. για συζήτηση και συνδιαμόρφωση δράσεων με σκοπό το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών.

Καλούμε επίσης όσες συλλογικότητες και οργανώσεις είναι αλληλέγγυες στη ΒΙΟ.ΜΕ. και έχουν τη δυνατότητα, να αποστείλουν/δημοσιεύσουν κείμενο στήριξης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα