Από τη δράση μας

Αθήνα: Εκδήλωση για την καταστολή με Ειρήνη Εμινίδου και Ζήση Σούρλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Νοέμβρη, στον χώρο Ρόζα Παρκς η εκδήλωση που οργάνωσε το «Ξ» με αφορμή την αναίτια επίθεση και το κατασκευασμένο κατηγορητήριο ενάντια στην Ειρήνη Εμινίδου, τον Ζήση Σούρλα και άλλα 17 άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στα Εξάρχεια. Από την εκδήλωση πέρασαν 50 άτομα σε μια κουβέντα που κράτησε πάνω από 2 ώρες με έντονο ενδιαφέρον.

Το άνοιγμα της συζήτησης έκανε η Νατάσσα Αργυράκη, η οποία αναφέρθηκε αρχικά στις έντονες κατασταλτικές μεθόδους που έχει δείξει η κυβέρνηση της ΝΔ από τις πρώτες κιόλας μέρες της στην εξουσία. Μια ποσοτική αύξηση της καταστολής που αποτελεί πάγια τακτική των δεξιών κυβερνήσεων. Με αυτή την τακτική η κυβέρνηση στέλνει ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής σε όποιον αντιστέκεται. Στην ουσία όμως φοβάται τυχόν εξεγέρσεις όπως αυτές που κυριαρχούν σε όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Ειρήνη Εμινίδου, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής της και την ωμή βία που υπέστη, καθώς 8-10 άντρες των ΜΑΤ την έριξαν στο έδαφος και την κλοτσούσαν στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος. Επίσης, στάθηκε στις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης αλλά και τον σεξισμό που βίωσαν οι γυναίκες. Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την καταστολή σαν εργαλείο για να τρομοκρατήσει μια ολόκληρη κοινωνία.

Στη συνέχεια ο Ζήσης Σούρλας μίλησε για το δόγμα «Νόμος και Τάξη» που προβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός πως βίωσαν στο πετσί τους της αστυνομική αυθαιρεσία. Δεν ήταν μόνο το ξύλο που έφαγαν, αλλά και η μεταφορά τους σε ένα γκαράζ για να τους φωτογραφίσουν οι αστυνομικοί με τα ιδιωτικά τους κινητά προκειμένου να τους θυμούνται.

Τελευταία μίλησε η Γιάννα Κούρτοβικ, μέλος της νεοσύστατης Ομάδας Νομικής Βοήθειας. Αρχικά ανέφερε τους στόχους και το ρόλο που μπορεί να παίξει η συγκεκριμένη ομάδα προκειμένου να υπερασπιστεί κομμάτια του κινήματος και άλλους ανθρώπους που συλλαμβάνονται αυθαίρετα και φορτώνονται με ψεύτικές κατηγορίες. Μίλησε επίσης για παλιότερες περιπτώσεις καταστολής και ακραίας αυθαιρεσίας της αστυνομίας, για τους τρόπους με τους οποίους το κράτος καλύπτει τις παρανομίες και την αυθαιρεσία της αστυνομίας, καθώς και για την ανάγκη της οργανωμένης πάλης και της συμμετοχής στα κινήματα για να αντιμετωπιστεί το κύμα καταστολής και κάθε μορφής καταπίεση. 

Ακολούθησε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η μάχη για την οριστική αθώωση της Ειρήνης, του Ζήση και των υπόλοιπων παιδιών συνεχίζεται.

Θεσ/κη: Εξαιρετικά πετυχημένο και το δεύτερο μάθημα αυτοάμυνας!

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου οι «Μαχητικές και Ελεύθερες» Θεσσαλονίκης οργάνωσαν στο χώρο ΤΑΚΙΜ το δεύτερο μάθημα αυτοάμυνας που -όπως και το πρώτο– ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο τόσο από άποψη συμμετοχής, όσο και διάθεσης!

Η ανάγκη και η επιθυμία νέων και μεγαλύτερων γυναικών να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητα τους, φάνηκε από τη γεμάτη αίθουσα που μας χώρεσε οριακά. Οι δάσκαλοί μας, οι οποίοι κάνουν τα μαθήματα δωρεάν και αφιλοκερδώς, Γιώργος Ταγτελενίδης και Tamazi Chkareuli, μας έδειξαν πυγμαχικές τεχνικές (street boxing) και τεχνικές ρίψεων και καθήλωσης (street judo), με στόχο την αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών και επιθέσεων.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής και στα δύο μαθήματα που έχουμε οργανώσει μέχρι τώρα και μετά από συνεννόηση με τους δασκάλους, αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα ακόμα μάθημα στις 8 Δεκέμβρη και στη συνέχεια, από τις αρχές του 2020 να οργανώσουμε σταθερά και συχνά μαθήματα. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, στις σελίδες στο Facebook των Μαχητικών και Ελεύθερων και του ΤΑΚΙΜ.

Θεσ/νίκη, 30/11: Εκδήλωση με Ειρήνη & Ζήση για την καταστολή

Ανοιχτή συζήτηση για την επίθεση από τα ΜΑΤ και τη σκευωρία που στήθηκε ενάντια στην Ειρήνη Εμινίδου, τον Ζήση Σούρλα και άλλους ανθρώπους που συνελήφθησαν αναίτια το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στην Αθήνα, αλλά και για το συνολικό κύμα καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στη νεολαία.

Ομιλητές:

  • Ειρήνη Εμινίδου
  • Ζησης Σούρλας
  • Ρένα Μεζιλτσόγλου

Σάββατο 30/11/2019, 19.00 στον Χώρο TAKIM, Κατούνη 25, Άνω Λαδάδικα, 4ος όροφος. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα