Από τη δράση μας

Κυριακή 7 Οκτώβρη: Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή

Την Κυριακή 7 Οκτώβρη από τις 17:00, το Αntinazi Zone – YRE διοργανώνει Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή, στο γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα στην Λαμπρινή (είσοδος από Αγ. Γεωργούλια).

Μια γιορτή για όλα τα παιδιά, που σαν στόχο έχει την ομαδική λειτουργία, την εξάλειψη των διαφορών, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, ρίχνοντας γέφυρα αλληλεγγύης προκειμένου να γνωρίσουμε πολιτισμούς, χώρες και παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, μέσα από έναν δημιουργικό τρόπο.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει διαφορετικούς «σταθμούς» δημιουργικής απασχόλησης, κινητικά παιχνίδια και κατασκευές, μουσική, ακροβάτες, face painting, παιδικό βιβλιοπωλείο και πολλές ακόμα δράσεις. Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο.

Στο χώρο θα λειτουργεί κυλικείο με νερά, καφέδες, χυμούς και φαγητό για να καλυφθούν τα έξοδα της αυτοοργανωμένης γιορτής.

Θέλεις να βοηθήσεις στη διοργάνωση της Παιδικής Αντιρατσιστικής Γιορτής;

Αν έχεις εμπειρία ή απλώς διάθεση να ασχοληθείς με τα παιδιά, να βοηθήσεις στην οργάνωση ή την πραγματοποίηση της Παιδικής Αντιρατσιστικής Γιορτής και να συμβάλεις στην εκστρατεία για να γίνει γνωστή, έλα σε επαφή μαζί μας.

Η διοργάνωση της Παιδικής Αντιρατσιστικής Γιορτής δεν γίνεται από κάποιο κερδοσκοπικό οργανισμό, δεν στήνεται από «επαγγελματίες» και δεν υπάρχουν κρυφοί ή φανεροί οικονομικοί χορηγοί που να την υποστηρίζουν. Χρειαζόμαστε εθελοντές που αισθάνονται ότι μπορούν να βοηθήσουν σε οποιονδήποτε τομέα νομίζουν, με οποιονδήποτε τρόπο και για όση ώρα διαθέτουν.

Αν θες να βοηθήσεις σε αυτή την προσπάθεια, επικοινώνησε μαζί μας:

 

Σάββατο 3 Νοέμβρη: 2o Art Against Fascism σε Αθήνα & Θεσ/νίκη

Σε λίγες βδομάδες πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 2η χρονιά τα φεστιβάλ Art Against Fascism. Διαβάστε παρακάτω το κάλεσμα και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις.

  • Αθήνα: θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή)
  • Θεσ/νίκη: Τακίμ (Κατούνη 25 – 4ος όροφος)
  • ώρα έναρξης: 18.00 μ.μ.
  • είσοδος ελεύθερη

Ποιος είναι ο στόχος μας

Στόχος του φεστιβάλ Art against fascism είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες μαθητές/τριες και νέους/ες που βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Ενώνουμε και εμείς την φωνή μας, ενισχύουμε και ενδυναμώνουμε τις δράσεις ενάντια στους Ναζί, παλεύουμε, διεκδικούμε και φωνάζουμε. Όπως ο φασισμός σκοτώνει τη φαντασία, έτσι η τέχνη και η δημιουργία τη γεννά.

Ο φασισμός το δολοφονικό χέρι του συστήματος

Ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός, όποια μάσκα κι αν φορέσουν αποτελούν θανάσιμη απειλή για τις ζωές μας. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Όσο κι αν θέλουν να παρουσιάζονται ως «αντισυστημικοί» και «εναντίον όλων», οι ναζί της Χρυσής Αυγής, σε τελευταία ανάλυση, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, όποτε το σύστημα βρεθεί σε κρίση. Γι’ αυτό και είναι ενάντια σε κάθε αγώνα της νεολαίας, των εργαζομένων και του λαού. Ακόμη και μετά τις δολοφονίες του αγωνιστή μουσικού Παύλου Φύσσα, του νέου εργαζόμενου από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμάν και άλλων, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αγωνιστές του κινήματος, η Χρυσή Αυγή παραμένει με πολύ ψηλά εκλογικά ποσοστά. Η απειλή του φασισμού είναι υπαρκτή και για να την αντιμετωπίσουμε χρειάζεται να οργανωθούμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στο φασισμό.

Δήλωσε Συμμετοχή!

Αν έχεις μουσικό συγκρότημα, θεατρική ομάδα, αν ασχολείσαι με τα comics, τη φωτογραφία ή έχεις οποιαδήποτε άλλη καλλιτεχνική ανησυχία ή απλά θέλεις να βοηθήσεις στη διοργάνωση του φεστιβάλ και θέλεις να παλέψεις ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, δήλωσε συμμετοχή και θα πάρεις μέρος.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή:

  • στα τηλέφωνα: 6947916994 (Αθήνα) – 6987000863 (Θεσσαλονίκη)
  • στο e-mail: [email protected]
  • στο facebook: Antinazi zone

 

Θεσ/νίκη – ΤΑΚΙΜ: Προβολή της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα»

Το ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25 – Άνω Λαδάδικα, 4ος όροφος), προβάλλει την Κυριακή 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη.

Η εφημερίδα Καθημερινή στις 30 Απριλίου 1944, μετά την επίθεση ανταρτών του ΕΛΑΣ, δημοσίευσε την εξής ανακοίνωση:

«Την 27ην Απριλίου 1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι παρά τους Μολάους κατόπιν μιας εξ ενέδρας επιθέσεως εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν Στρατηγόν και τρεις συνοδούς του. Πολλοί Γερμανοί στρατιώται ετραυματίστησαν. Ως αντίποινα διατάχτηκε:

»Ο τυφεκισμός 200 Κομμουνιστών την 1.5.1944. Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάοι προς Σπάρτην έξωθεν των χωρίων. Υπό την εντύπωσιν κακουργήματος τούτου Έλληνες εθελονταί εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς».

Αυτή η διαταγή, που είναι πραγματική, ίσως μπορεί να συνοψίσει ολόκληρη την ταινία. Όμως τίποτα δεν μπορεί να συνοψίσει ή ακόμα και να περιγράψει τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η ταινία!

 

Στέκι «π» – Πέμπτη 4/10: προβολή της ταινίας «Milk»

Την Πέμπτη 4 Οκτώβρη, στις 20:30 μ.μ., το «Π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού», Καμπούρογλου και Σαμαρά – Κάτω Πατήσια, προβάλει την ταινία «Milk».

Ο Χάρβεϊ Μιλκ ήταν ένας ακτιβιστής πολιτικός, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Καλιφόρνια. Έχοντας κουραστεί να κρύβεται, ο Χάρβεϊ παρατάει την υψηλόμισθη δουλειά του στη Γουόλ Στριτ και πηγαίνει στην περιοχή Castro του Σαν Φρανσίσκο για να μείνει μαζί με τον σύντροφό του, Σκοτ. Εκεί, το φωτογραφείο που διατηρεί θα γίνει το σημείο συνάντησης αρκετών ανθρώπων της κοινότητας, που αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλο μέρος να συγκεντρώνονται, όντας στερημένοι των πολιτικών τους δικαιωμάτων από τη στενόμυαλη και συντηρητική κοινωνία και το κατεστημένο. Ο Χάρβεϊ γίνεται η φωνή αυτής της σιωπηλής μειοψηφίας, αποκτώντας μάλιστα φανατικούς υποστηρικτές. Το 1978 όμως θα έχει άδοξο τέλος, αφού θα δολοφονηθεί μαζί με τον δήμαρχο της πόλης από έναν άλλο δημοτικό σύμβουλο, τον Νταν Γουάιτ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα