Αντιφασιστικός Συντονισμός: Σήμερα, 20/4, στο Εφετείο Αθηνών

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας Πειραιά και άλλων αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών και πολιτικών οργανώσεων με αφορμή τον ένα χρόνο από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και με βασικά αιτήματα να συνεχιστεί η δίκη, να μεταφερθεί στο κέντρο της Αθήνας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, με ισόβια, οι φασίστες δολοφόνοι

 

αντιφα

Οι φασίστες στις τρύπες τους – η αλληλεγγύη το όπλο μας

Παρέμβαση διαμαρτυρίας με αφορμή την συμπλήρωση 1 χρόνου από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη 20 Απριλίου – ώρα 11.30πμ

Στον χώρο μπροστά από το Εφετείο Αθηνών  Λ.Αλεξάνδρας 121

 

 

Το τελευταίο διάστημα το πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες δε δέχεται μόνο την συκοφάντηση απ’ τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τις απόπειρες ποινικοποίησης από πλευράς κράτους και κυβέρνησης αλλά αναμετράται στο πεδίο του δημοσίου χώρου με τις πιο μισαλλόδοξες φωνές, με τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά συντηρητικών μερίδων της κοινωνίας, με την οργανωμένη και συντεταγμένη παρέμβαση των φασιστών.

Οι εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Χίου με τον ακροδεξιό ακτιβισμό ενάντια στους πρόσφυγες αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή 8/4 και την Κυριακή 10/4 στον Πειραιά αναδεικνύουν την προσπάθεια της ελληνικής ακροδεξιάς και του νεοφασιστικού φαινομένου να παρεισφρήσει στον δημόσιο λόγο, να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τις μειοψηφίες που στρέφονται ενάντια στους πρόσφυγες, να επαναδιεκδικήσει ορατότητα και παρέμβαση στο δρόμο.

Εκεί, λοιπόν, όπου δε μπορεί να φτάσει η καταστολή από πλευράς κράτους, αναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Αυτό γίνεται ολοφάνερο απ’ την οργανωμένη επίθεση, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη, σε αντιφασίστες και αλληλέγγυους με κράνη και σιδερολοστούς, την δολοφονική επίθεση ενάντια σε δημοσιογράφο που κατέγραφε την συγκέντρωση των φασιστών, το ξύλο από κοινού ΜΑΤ και χρυσαυγιτών σε αντιφασίστα και την κοινή τους δράση στο πεδίο της αντιπαράθεσης, τις καταγγελίες και το πλούσιο υλικό με τους χρυσαυγίτες να μπαινοβγαίνουν στο ΑΤ και στον κλοιό των ΜΑΤ.

Αυτή η αγαστή συνεργασία χρυσαυγιτών και “χρυσαυγιτών με στολή” θα συνεχίζει να υπάρχει και να εντείνεται σε συγκεκριμέες στιγμές όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τηρεί σιγή ιχθύος, διασφαλίζει ότι το κράτος έχει συνέχεια, αρνείται την παραμικρή σύγκρουση με τα πιο σάπια κομμάτια αυτού του συστήματος που η ίδια εν τέλει επανατροφοδοτεί και νομιμοποιεί – και όλα αυτά στο όνομα της (κυβερνώσας) “Αριστεράς”.

Βρισκόμενοι-ες, όμως, σε ένα σημείο καμπής σε σχέση με το θετικό κλίμα στήριξης των προσφύγων το προηγούμενο διάστημα απ’ την κοινωνική πλειοψηφία, καλούμαστε να οξύνουμε τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά, αφενός για να υπερασπιστούμε έμπρακτα και πολιτικά τους αγώνες που δίνουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, αφετέρου για να συντρίψουμε τις φωνές που στοχοποιούν τον Άλλο ως ξένο και εσωτερικό εχθρό. Αυτός είναι ο ικανός τρόπος για να συνεχίζουμε να ανοίγουμε δρόμους ελευθερίας και χειραφέτησης εκεί που οι κυρίαρχοι ορθώνουν φράχτες, στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και κατασκευάζουν καθαρές φυλές.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου, μάλιστα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Όμως από τις 12 Ιανουαρίου η δίκη έχει “παγώσει” λόγω της αποχής των δικηγόρων. Έχουν χαθεί περισσότερες από 30 δικάσιμοι, ενώ πριν λίγες μέρες έληξε και το 30μηνο προσωρινής κράτησης του δολοφόνου του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον η εξέταση των μαρτύρων της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Έως τώρα έχουν εξεταστεί μόλις 16 μάρτυρες κατηγορίας από τους 132. Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της δίκης είναι μια ευκαιρία για να διατυπώσουμε το αίτημα να σταματήσει πια η συγκεκριμένη δίκη να είναι σε αναμονή.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει να αρχίσει ξανά. Ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες άμεσα στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας που δίνει την πλήρη ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας να δρουν ανενόχλητοι, ζητάμε την ποινική ευθύνη του επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης και των ίδιων των αστυνομικών μονάδων που έδρασαν από κοινού με την υπόδικη εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα η δίκη των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης, ζητάμε ισόβια για τους μαχαιροβγάλτες δολοφόνους. Mέσα από την παρέμβαση μας, διεκδικούμε να μεταφερθεί η διαδικασία της δίκης στο κέντρο της Αθήνας και να μην παραμείνει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Διεκδικούμε την κοινωνική απομόνωση της ιδεολογίας τους και παλεύουμε με κάθε τρόπο για να τους ξεριζώσουμε απ’ τις γειτονιές μας, τους κοινωνικούς μας χώρους, απ’ τους χώρους εργασίας.

Δε θα επιτρέψουμε να υπάρξει ούτε επόμενος Φύσσας ούτε και επόμενος Λουκμάν.

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά
  • Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ
  • Αριστερή Ανασύνθεση
  • Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
  • Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα
  • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  • Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
  • Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
  • Antinazi ZoneYRE

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα