Ν. Κορέα: Αν θέλει ο πρύτανης, τύφλα να έχουν και η νύφη και ο γαμπρός…

Η Νότια Κορέα έχει τα τελευταία χρόνια έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς γεννήσεων διεθνώς. Οι λόγοι για αυτό δεν διαφέρουν και πολύ από τους λόγους για τους οποίους έχουμε υπογεννητικότητα και στην Ελλάδα: το άγχος και η πίεση που προκαλεί στους νέους ανθρώπους η οικονομική κρίση που βιώνουμε και πιο συγκεκριμένα τα υψηλά κόστη στέγασης, οι χαμηλοί μισθοί, η ανεργία, η ανυπαρξία κοινωνικού κράτους που να στηρίζει νέες οικογένειες, να παρέχει βοήθεια, σταθμούς, κοκ.

Ως απάντηση σε αυτή τη κατάσταση, τα νοτιοκορεάτικα πανεπιστήμια Ντονγκούκ, Κιούνγκ Χι και Ίνχα περιλάβανε μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών τους στα οποία διδάσκονται, οι φοιτητές… πώς να φλερτάρουν και να δημιουργούν ερωτικές σχέσεις. Στα πλαίσια του μαθήματος κάθε φοιτητής/τρια είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν ραντεβού για ένα μήνα με 3 διαφορετικούς συμφοιτητές/ριες τους του αντίθετου φύλου! (εφημερίδα Express, 19/11/17)

Έτσι έχουμε το φαινόμενο το ίδιο το σύστημα που καταστρέφει τις ερωτικές σχέσεις βυθίζοντας τους ανθρώπους στο άγχος, την ανασφάλεια και τη μοναξιά να προτείνει σαν «λύση» εν έτει 2017 το να διδάσκεται το φλερτ και ο έρωτας σαν ακαδημαϊκό μάθημα και ακόμη περισσότερο το πανεπιστήμιο να οργανώνει «προξενιά».

Όμως ο έρωτας δεν διδάσκεται – πολύ περισσότερο από το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα που διδάσκει την υποταγή σε έναν σύστημα που σκοτώνει τον έρωτα καθημερινά. Φαινόμενα σαν αυτό δείχνουν ότι ο καπιταλισμός πραγματικά δεν γνωρίζει όρια στο πόσο μπορεί να προχωρήσει την αλλοτρίωση του ανθρώπου και των ανθρώπινων σχέσεων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα