ΝΟΚΙΑ: Στάση εργασίας, Τετάρτη 20/4, με αίτημα συλλογική σύμβαση

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Στάση εργασίας, Τετάρτη, 20/4/2016

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για διεκδίκηση της πρώτης μας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ). Μίας ΕΣΣΕ που, που συντάχθηκε και εγκρίθηκε από ένα πολύ ευρύ κύκλο εργαζομένων, εξασφαλίζει κατώτατα όρια αυξήσεων ανάλογα με την προϋπηρεσία, την εξειδίκευση και τα προσόντα του κάθε εργαζόμενου, ρυθμίζει τον τρόπο εργασίας και εξασφαλίζει την ελάχιστη οικογενειακή και προσωπική εξέλιξη του καθένα. Ως πυξίδα είχαμε τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και τις ΕΣΣΕ για τις οποίες έχουν αγωνιστεί και κερδίσει και άλλα σωματεία στον κλάδο μας, αλλά και πέρα από αυτόν.

Στη συνάντηση που κάναμε με τη διοίκηση, όπως ήταν αναμενόμενο, απορρίφθηκε η υπογραφή ΕΣΣΕ. Η στάση εργασίας που προκηρύσσουμε αποτελεί το πρώτο βήμα για ένα διαρκή και επίμονο αγώνα.

Γνωρίζουμε ότι το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να διεκδικήσουμε ΕΣΣΕ είναι ζοφερό για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Οι κυβερνήσεις, από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα, ακλουθώντας τις επιταγές των δανειστών, του κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών έχουν φροντίσει να υποβαθμίζουν διαρκώς το εργατικό δίκαιο, την προστασία των εργαζομένων από τους εργοδότες και φυσικά το θεσμό των ΣΣΕ μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικούν μία καλύτερη ζωή.

Οι εργαζόμενοι της ΝΟΚΙΑ, μέσω του επιχειρησιακού σωματείου μας, αποφασίσαμε να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο του εκβιασμού των καιρών και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Η διεκδίκηση ΕΣΣΕ σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι απλά μία εσωτερική υπόθεση κανενός σωματείου και κανενός κλάδου. Είναι, εκτός από τη διεκδίκηση μίας πιο δίκαιης εργασίας, μία ξεκάθαρη δήλωση ότι ακόμα και στους ζοφερούς, για τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου της εργασίας (εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι) , καιρούς που ζούμε, οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε να διεκδικούμε και ότι ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων όχι μόνο πρέπει να επανέλθει ως ανάγκη και απαίτηση, αλλά και να βελτιωθεί προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Προσβλέπουμε σε πρωτοβάθμιο συντονισμό των σωματείων του κλάδου στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία με τα επιχειρησιακά σωματεία που αγωνίζονται για ΕΣΣΕ, για επόμενες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Καλούμε τα εργατικά και κλαδικά σωματεία να ξεκινήσουν και εκείνα διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ασκώντας πίεση και στους εργοδότες και στους κυβερνώντες για βελτίωση των ζωών μας και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Καλούμε σε αλληλεγγύη στον αγώνα μας κάθε σωματείο και συλλογικότητα που αγωνίζεται ενάντια σε αυτή την κατάσταση και καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ανταλλαγή εμπειριών και αλληλεγγύη στους κοινούς μας αγώνες.

Αγωνιστικά,

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Επικοινωνία: [email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα