Σήμερα, Σάββατο 17/10 – Θεσ/νίκη: Διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Δημοσιεύουμε κάλεσμα σε διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η Θεσσαλονίκη θέλει ν’ ανασάνει!
Όχι στην καύση απορριμμάτων και τις Μ.Ε.Α., την περιβαλλοντική καταστροφή από τα ΕΛ.ΠΕ. και την εξόρυξη χρυσού!

Όλοι και Όλες στη συγκέντρωση
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, 12μεσ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αναπνεύσουμε! Στην πόλη μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη υποβάθμιση της ζωής μας από την καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (και όποια άλλη ενεργοβόρα βιομηχανία), την κατασκευή των γιγαντιαίων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και την Μαυροράχη του Λαγκαδά (δίπλα στον έτσι κι αλλιώς καταστροφικό για την περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης ΧΥΤΑ-χωματερή) αλλά και την καθημερινή αέρια ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ. και την Elpedison στην περιοχή του Κορδελιού και της Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Ενώ η κλιματική αλλαγή δείχνει καθημερινά όλο και πιο φοβερά τα δόντια της, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα κι όλο τον κόσμο συνεχίζουν να σχεδιάζουν πολιτικές για την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και καταστροφής του περιβάλλοντος. Από τις εξορύξεις και τα γιγαντιαίων διαστάσεων αιολικά πάρκα (Β.Α.Π.Ε.) μέχρι την ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων εργοστασίων και της “βιομηχανίας των απορριμμάτων”, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολιτική που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από την υγεία και τη ζωή μας.

  • Λέμε όχι στην καύση απορριμμάτων ποτέ και πουθενά! – Όχι στις Μ.Ε.Α. Αγ, Αντωνίου Θέρμης και Μαυροράχης Λαγκαδά και την παραγωγή SRF-RDF
  • Λέμε όχι στην ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ.-Elpedison!
  • Λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική!
  • Απαιτούμε μέτρα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων και μια άλλη πολιτική διαχείρισης τους με την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης! 

Καλούμε κάθε περιβαλλοντική ομάδα, εργατοϋπαλληλικό σωματείο, φοιτητικό σύλλογο και σύλλογο γονέων, κάθε τοπική και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα, να ενώσουμε την φωνή μας σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Θεσσαλονίκη ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή

  • Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ασσήρου «Φίλοι της Γης»
  • Συνεργασία Όλων Κατά της Μ.Ε.Α. περιοχής Λαγκαδά (Σ.Ο.Κ. Μ.Ε.Α.)
  • Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά
  • Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης 
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,112ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής