Για τις νέες αθλιότητες του κ. Μουλά και τις Μπεϊκής δημοτικής αρχής

Ανακοίνωση του «Ξ» Βόλου

 

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου (Τετάρτη 6/4/16) ο δημοτικός σύμβουλος, και μέλος του Ξεκινήματος και της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, Νίκος Κανελλής δέχτηκε για ακόμη μια φορά μια χυδαία επίθεση με βρισιές και κραυγές από την πλευρά της δημοτικής πλειοψηφίας.

Στη στημένη αυτή επίθεση το ρόλο του ενορχηστρωτή είχε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μουλάς, το ρόλο του αρχικλακαδόρου ο αντιδήμαρχος, πλέον, κ. Μαλαματίνης ενώ πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι διαγωνίστηκαν ως προς το ποιος θα φωνάξει και περισσότερο.

Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν ο σ. Ν. Κανελλής καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής για χρήση του χώρου της εταιρίας Μόζας ΑΕ (πρώην έκθεση αυτοκινήτων!) ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών κάτι που καταψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ (Λαϊκή Συσπείρωση) κ. Τσαλούχας, ενώ κάποιοι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ψήφισαν λευκό.

Για να μην πιάσει τόπο η λάσπη που με τους τόνους πετάει ο κ. Μουλάς και η μπεϊκή παρέα σημειώνουμε τα εξής.

Πρώτον, θεωρούμε ότι οι εγκαταστάσεις μιας πρώην έκθεση αυτοκινήτων που θα ελέγχονται από το στρατό δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που θα μείνουν εκεί και ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα με στόχο τη δημιουργία κέντρου κράτησης και όχι φιλοξενίας. Ελπίζουμε πραγματικά να διαψευστούμε!

Δεύτερον. Από τον Οκτώβριου του 2015 ο Νίκος Κανελλής έχει καταθέσει γραπτά συγκεκριμένες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε ότι αφορά την απαραίτητη προετοιμασία του Δήμου και τις προϋποθέσεις για ανθρώπινους χώρους διαμονής, προτείνοντας μάλιστα και χώρους. Ο κ. Μουλάς και η δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκαν να θέσουν τις προτάσεις αυτές σε ψηφοφορία ενώ αρνούνται ακόμη και να απαντήσουν σε γραπτές ερωτήσεις που θέσαμε για το ίδιο θέμα. Παρ’ όλα αυτά η δημοτική αρχή άφησε το θέμα να φτάσει σε οριακό σημείο και συγκάλεσε χθες μια διαδικασία εξπρές, αναντίστοιχη της σημασίας του θέματος.

Τρίτο και τελευταίο. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η δημοτική πλειοψηφία των κ. Θεοδώρου, Μουλά, Μαλαματίνη κλπ είχε και συνεχίζει να έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή στην οποία κατά καιρούς βάζει πλάτες. Είναι επίσης γνωστή η ενεργή συμμετοχή του σ. Ν. Κανελλή στο αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα καθώς και στο κίνημα αλληλεγγύης προς κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Για αυτό και οι βρισιές εναντίον μας δεν πιάνουν.  Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν σ’ αυτούς τους κυρίους: Δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα υπέρ των προσφύγων και μεταναστών όπως και υπέρ κάθε ανθρώπου που υφίσταται την αδικία και υποφέρει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε ρατσιστή και νεοφασίστα που υπηρετεί τα μεγάλα αφεντικά και το σύστημα.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής