Από τις 18/5, χωρίς τη λεωφορειογραμμή 235 στου Ζωγράφου

Την ώρα που το «Ξ» βρίσκεται στο δρόμο για το τυπογραφείο, η λεωφορειογραμμή 235 εξακολουθεί να μην κάνει το κανονικό της δρομολόγιο (στη Γ. Ζωγράφου) και να ακολουθεί το δρρομολόγιο της γραμμής 608 (στη Λεωφόρο Παπάγου).

235-cf87ceb62

Στις 18/6, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διέκοψε τη γραμμή, αφού η Γ. Ζωγράφου, σε διαρκή, καθημερινή βάση ήταν μπλοκαρισμένη από παρκαρισμένα Ι.Χ. και στις δύο μεριές της. Έτσι, οι οδηγοί των λεωφορείων, ήταν υποχρεωμένοι να πατάνε τη διπλή διαχωριστική γραμμή του δρόμου, κάτι που απαγορεύεται από τον ΚΟΚ και βέβαια κάτι που θα μπορούσε να τους δημιουργήσει σοβαρά νομικά προβλήματα, αφού αν εμπλέκονται σε ατύχημα πάνω στη διαχωριστική γραμμή θα θεωρούνταν οι ίδιοι υπεύθυνοι.

Πέρα από το νομικό σκέλος της υπόθεσης όμως, τα παρκαρισμένα Ι.Χ. στη Γ. Ζωγράφου, είναι μια μεγάλη καθημερινή ταλαιπώρία για τους οδηγούς λεωφορείων και τους επιβάτες τους. Μια ταλαιπωρία, την οποία ο Δήμος Ζωγράφου δε δείχνει να λαμβάνει υπόψιν, αφού παρά τις διαμαρτυρίες και τις προτάσεις του «Ξ» Ζωγράφου, της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης – ΕΘΕΛ ΟΑΣΑ», παρά το ψήφισμα 205 οδηγών της γραμμής, αλλά και τη γνωμοδότηση συγκοινωνιολόγου, αρνείται να τοποθετήσει οριοδείκτες (πλαστικά κολονάκια) που να διαχωρίζουν τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας.

Αντι γι αυτό, επιμένει σε μια «λύση» που κανένα πρόβλημα δεν έλυσε όπου δοκιμάστηκε: την τοποθέτηση οριοδεικτών στις δύο άκρες του δρόμου. Εκεί δηλαδή όπου οι οδηγοί κατά κανόνα… τους αγνοούν και παρκάρουν δίπλα, ή ακόμη και από πάνω τους, μεγιστοποιώντας το κυκλοφοριακό χάος!

Επιπλέον, ο Δήμος Ζωγράφου, με επιστολή του προς τον ΟΑΣΑ και την Τροχαία Καισαριανής, ζητάει από την τελευταία να συμβάλει στην αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και από τον πρώτο να επανέλθει άμεσα σε λειτουργία η γραμμή 235, με… μικρότερα λεωφορεία! 

Πρέπει εδώ να ενημερώσουμε τα σαΐνια του Δήμου, και την ίδια τη Δήμαρχο που υπέγραψε την επιστολή, ότι ο ΟΑΣΑ διαθέτει πράγματι λεωφορεία διαφορετικού μήκους. Δε διαθέτει όμως λεωφορεία διαφορετικού φάρδους! Επομένως, δεν υπάρχει λεωφορείο το οποίο μπορεί να «προσαρμοστεί» στην παράνοια της Γ. Ζωγράφου. 

Το ερώτημα επομένως, είναι αν ο Δήμος θα πάρει κάποια στιγμή στα σοβαρά τις ανάγκες των δημοτών του, όπως και τις τεκμηριωμένες προτάσεις που του έχουν κατατεθεί για την (εξοργιστικά απλή) λύση του προβλήματος, ή αν θα συνεχίσει να παίζει στο θέατρο του παραλόγου…

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής