Το www.xekinima.org είναι και πάλι on-line!

Από το Σάββατο 23/6 το μεσημέρι το σάιτ μας βρέθηκε ξαφνικά εκτός λειτουργίας. Μπορέσαμε να λύσουμε τα τεχνικά προβλήματα το απόγευμα της Κυριακής 24/6 οπότε επανήλθε και πάλι η ομαλή του λειτουργία.

Οι λόγοι της πτώσης του site οφείλονταν σε αλλαγές ρυθμίσεων στη λειτουργία του site τις οποίες δεν πραγματοποιήσαμε ούτε εμείς σαν «Ξεκίνημα» ούτε η εταιρεία που μας παρέχει τη φιλοξενία/hosting του server. Το είδος των αλλαγών αυτών στις ρυθμίσεις δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει κατά λάθος, ιδιαίτερα καθώς ήταν τέτοιες που δεν επέτρεπαν στους τεχνικούς μας να μπουν εύκολα στη λειτουργία του site για να εντοπίσουν το πρόβλημα. Η πτώση του site, επομένως, παραπέμπει σε κακόβουλη ενέργεια. Δεν μπορούμε ασφαλώς να είμαστε σίγουροι καθώς ακόμα τουλάχιστον δεν έχουμε αποδείξεις, ιδιαίτερα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτή η επίθεση είχε σχέση με συγκεκριμένη αρθρογραφία μας.

Θα συνεχίσουμε την έρευνα για τα αίτια αυτού του γεγονότος και θα ενημερώσουμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες για το αποτέλεσμα σε περίπτωση που προκύψει κάτι καινούργιο.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής