Array

Το «νέο μισθολόγιο» έχει στόχο να προκαλέσει «εμφύλιο» στις γραμμές των εργαζομένων

Ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Παρέβμασης» στην ΕΘΕΛ- ΟΑΣΑ (λεωφορεία Αθήνας Πειραιά)
Με ανακοίνωση της που μοιράζεται στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ, η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση», στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του «Ξ» στο χώρο, καταγγέλλει το νέο μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τις επιδοτούμενες ΔΕΚΟ, εξηγώντας ότι στόχο έχει να προκαλέσει εμφύλιο στις γραμμές των εργαζομένων. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής.

Από το «ενιαίο μισθολόγιο»… στο «νεο ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ»

Νέο μισθολόγιο σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τις επιδοτούμενες ΔΕΚΟ.

Ένα μισθολόγιο που θα μειώσει κι’ άλλο τις αποδοχές των εργαζομένων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Υ.Ε. & Δ.Ε.).

Ένα μισθολόγιο που δημιουργείται με στόχο να προκαλέσει «εμφύλιο» στις γραμμές των εργαζομένων στο Δημόσιο (στενό και ευρύτερο) και να μείνει η κυβέρνηση αλώβητη.

Το «ενιαίο μισθολόγιο» (που στον κλάδο μας πέρασε ένα χρόνο αργότερα απ’ ότι στο υπόλοιπο Δημόσιο) ήταν ένα μέσο για να μειωθούν αποδοχές μας, να ενισχυθούν οι διαιρέσεις και να ενταθούν οι φαγωμάρες μεταξύ των εργαζομένων.

Με το ενιαίο μισθολόγιο δεν πληρωνόμαστε βάσει «ειδικότητας», αλλά βάσει γραμματικών γνώσεων και πτυχίων. Έτσι και στην Ο.ΣΥ. σήμερα ένας οδηγός Π.Ε. (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) αμείβεται περισσότερο από έναν οδηγό Δ.Ε. (Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης) ή έναν οδηγό Υ.Ε. (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) κι’ ας κάνουμε όλοι ακριβώς την ίδια δουλειά!

Τώρα η κυβέρνηση θέλει να ρίξει ακόμα περισσότερο τους μισθούς και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αυτές τις ανισότητες.

Οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, είναι οι εξής:

  • Να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στα 580€!
  • Αντίστοιχα, να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τους δυο υπουργούς, ο στόχος είναι οι εργαζόμενοι Υ.Ε. και Δ.Ε. στο Δημόσιο Τομέα να μην αμείβονται καλύτερα από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και «να εξαλειφθούν οι ανισότητες» μεταξύ αυτών των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα!!! Σε λίγο θα τολμήσουν να πουν και τα 1000€ «ρετιρέ» οι γελοίοι!

Θέλουν "εμφύλιο" των φτωχών 

Τέλος, σύμφωνα με το σχεδιασμό των δυο Υπουργείων, τα λεφτά που θα κοπούν από τους εργαζόμενους Υ.Ε. και Δ.Ε. θα δοθούν στους εργαζόμενους Π.Ε. κάθε κλάδου καθώς και στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Παιδεία.

Με αυτή την εξαγγελία η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει το μένος των εργαζομένων Υ.Ε. και Δ.Ε. για τις νέες περικοπές προς τους εργαζόμενους Π.Ε., τους νοσηλευτές, τους εκπαιδευτικούς κοκ. Προσπαθεί να βάλει τους εργαζόμενους να σκοτώνονται μεταξύ τους με κουβέντες και καυγάδες του τύπου «γιατί να κόψουν από εμένα και να δώσουν σ’ εσένα», για να μην τους βρει ενωμένους απέναντί της.

Το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τις επιδοτούμενες ΔΕΚΟ θα αρχίσει να συζητιέται αρχές του 2015 όταν θα ολοκληρωθεί η «μελέτη» που κάνουν τα δυο υπουργεία.

Να μην πέσουμε στην παγίδα της κυβέρνησης 

Συνάδελφοι, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να χωριζόμαστε σε ομάδες  Υ.Ε., Δ.Ε. και Π.Ε. και να αρχίσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Δεν μας κόβουν τους μισθούς ούτε οι Π.Ε., ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε κανένας άλλος εργαζόμενος. Αυτός που μας κόβει τους μισθούς και καταστρέφει τις ζωές μας είναι η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των Τροϊκανών, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών, μιζαδόρων, ληστών και λαμογιών. Ενάντια σ’ αυτή την κυβέρνηση και κάθε όμοιά της πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και να παλέψουμε αποφασισμένοι.

Γενική συνέλευση τώρα! 

Το προεδρείο του Συνδικάτου οφείλει να καλέσει άμεσα γενική συνέλευση. Δεν μπορεί να κρύβεται άλλο!

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για :

  • το νέο μισθολόγιο και τους μισθούς των 580€ που μας ετοιμάζουν
  • τις νέες απολύσεις που πιθανά να έρθουν από τον φθινόπωρο, όταν το Υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει να απολύσει το 10% των εργαζομένων από τους φορείς και εταιρίες που εποπτεύει
  • το νόμο για την αξιολόγηση (4250/2014) και πώς αυτός θα εφαρμοστεί στον κλάδο μας (θα ακολουθήσει άλλη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Παρέμβαση για το θέμα)

Να σχεδιάσουμε όλοι μαζί, σαν κλάδος, πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις νέες επιθέσεις.

Όσον αφορά στον κλάδο μας πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

  • Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Αμοιβή με βάση την ειδικότητα. Αποκατάσταση των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα.

Παράλληλα πρέπει να συντονιστούμε με άλλους κλάδους και να παλέψουμε από κοινού ενάντια στο νέο μισθολόγιο, την κινητικότητα, τις απολύσεις, τη διάλυση και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

Συνάδελφοι, πρέπει να συζητήσουμε έγκαιρα, να ετοιμάσουμε σχέδιο αγώνα από τώρα, να βρούμε συμμάχους σε άλλους αγωνιζόμενους κλάδους του Δημοσίου με τους οποίους να συντονιστούμε άμεσα, και να σταματήσουμε (σαν κλάδος) να ψηφίζουμε τις παρατάξεις που στην κορύφωση κάθε αγώνα μας πουλάνε. Αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε τα ίδια σκηνικά που ζούμε τέσσερα χρόνια τώρα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής