Θεσ/νίκη: Με 227 υποψηφιότητες κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο «Η Πόλη Ανάποδα και συνεργαζόμενες κινήσεις»

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα)

Οριστικοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Αυγούστου, η υποβολή του ψηφοδελτίου «Η Πόλη Ανάποδα και συνεργαζόμενες κινήσεις», με τυπικά επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Κέκη. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν 108 υποψήφιοι και υποψήφιες για το δημοτικό συμβούλιο και 118 για τα έξι κοινοτικά συμβούλια της πόλης.

Η πρωτόγνωρη αυτή συμμετοχή δείχνει την ανταπόκριση που βρίσκει η συλλογική προσπάθεια για μια ριζική αλλαγή στην πόλη. Δεκάδες άνθρωποι από τα κοινωνικά κινήματα της πόλης, εργαζόμενοι κι εργαζόμενες από όλους τους χώρους, φοιτήτριες, επιστήμονες, μετανάστριες, ενώνουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους, ανοίγοντας τον δρόμο για να έρθει η πόλη στα χέρια των κατοίκων της. Χωρίς δεσμεύσεις στον επιχειρηματικό κόσμο και αφανείς χρηματοδότες, αλλά με συλλογικότητα, δημοκρατία, συμμετοχή, προτάσεις, ριζοσπαστικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα και καθημερινή δράση στις γειτονιές, όπως κάνει η Πόλη Ανάποδα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, εχθές το βράδυ, η Πόλη Ανάποδα ξεκίνησε την τελική φάση της προεκλογικής της εκστρατείας με μια συμβολική εκδήλωση, δίνοντας τον λόγο στους αποκλεισμένους και τις αποκλεισμένες αυτής της πόλης: τα άτομα με αναπηρία, τις μετανάστριες, τους ρομά, τους ανασφάλιστους. Με τη συμμετοχή 200 και παραπάνω ατόμων, οι ομιλητές κι οι ομιλήτριες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν την προσωπική ή συλλογική τους εμπειρία από τους πολλαπλούς αποκλεισμούς που επιβάλλει η πόλη, να παρουσιάσουν τα συλλογικά εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για μια Θεσσαλονίκη, ανοιχτή, συμπεριληπτική και δίκαιη -προτάσεις που έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Πόλης Ανάποδα. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα