Συμμετοχή του «Ξ» στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη 10 Νοέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΥΣ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ΥΣ αποτελείται από 5 μέλη, τρεις Διευθυντές της Περιφέρειας, οι οποίοι  ορίζονται από τη Διοίκηση και δύο αιρετούς που προκύπτουν από τις εκλογές. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το ΥΣ έχουν να κάνουν με αιτήσεις των εργαζομένων για ζητήματα όπως η μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, η χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών, χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, η αναγνώριση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών κοκ, ζητήματα δηλαδή που αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξη των εργαζομένων.

Αν και το ΥΣ δεν αποτελεί συνδικαλιστικό όργανο αλλά όργανο διοίκησης και οι αιρετοί αποτελούν εξ ορισμού τη μειοψηφία του οργάνου αυτού, είναι σημαντικό να εκλέγονται σε αυτή τη θέση άνθρωποι του αγώνα και των κινημάτων, ώστε να υπάρχει έλεγχος στις αποφάσεις και τη λειτουργία του οργάνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συντρόφισσα Σοφία Σεπετζή συμμετέχει στις εκλογές ως συνεργαζόμενη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Οι εκλογές θα γίνουν την Πέμπτη 10 Νοέμβρη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64).

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής