Array

Στήριξη από τους 280 απολυμένους του Μετρό στην «Ανεξ. Παρέμβαση» της ΕΘΕΛ, πόλεμος απ’ τους φασίστες!

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Οι εκλογές του Συνδικάτου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ πλησιάζουν – θα διεξαχθούν στις 14 και 15/3 (δείτε διπλανή ανάρτηση).  

H Ανεξάρτητη Παρέμβαση (η παράταξη που στηρίζει το Ξεκίνημα) και ο επικεφαλής της Αποστόλης Κασιμέρης δέχονται, για μια ακόμα φορά, μια μεγάλη επίθεση από την ακροδεξιά παράταξη του Συνδέσμου Οδηγών.

Στη 16σελιδη «προεκλογική» εφημερίδα του Συνδέσμου Οδηγών, η Ανεξάρτητη Παρέμβαση και ο Α. Κασιμέρης αναφέρονται σε 8 σελίδες – είτε σε άρθρα εξολοκλήρου αφιερωμένα σε πολεμική στην Ανεξάρτητη Παρέμβαση είτε σε τμήματα άρθρων.

Μια από τις γνωστότερες φράσεις του Γκέμπελς (του υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ) ήταν: «ρίξε λάσπη, ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει». Αυτή την ταχτική ακολουθεί κατά γράμμα ο Σύνδεσμος Οδηγών, ο οποίος κατηγορεί την Ανεξάρτητη Παρέμβαση και τον Α. Κασιμέρη για κάθε πιθανό και απίθανο πράγμα.

Η φυσιογνωμία των παρατάξεων καθορίζεται όμως τόσο από τους φίλους όσο και από τους εχθρούς της.

Την ίδια στιγμή που οι φασίστες χτυπούν την Ανεξάρτητη Παρέμβαση οι 280 απολυμένοι εργαζόμενοι του Μετρό εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία δηλώνουν την αμέριστη  στήριξη τους στον Α. Κασιμέρη και τον ευχαριστούν για τη βοήθεια που πρόσφερε  στον πολύμηνο αγώνα τους!

Η ανακοίνωση των απολυμένων του Μετρό (ΑΜΕΛ) παρατίθεται ολόκληρη παρακάτω.  Πρόκειται για μια εξαιρετική και εντελώς σπάνια κίνηση εργαζομένων-απολυμένων που δηλώνουν δημόσια την σύσσωμη υποστήριξή τους σε συνδικαλιστική κίνηση και τον βασικό της εκπρόσωπό, παρότι προέρχονται από διαφορετικό εργασιακό σωματείο. Ένα ένα ανιδιοτελές μήνυμα υποστήριξης,   αγωνιστικής και ταξικής αλληλεγγύης!

Ανακοίνωση απολυμένων από την Α.Μ.Ε.Λ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μέσα σε αυτό το δύσκολο διάστημα των 19 μηνών που βιώσαμε και βιώνουμε, από την ημέρα που ο πρώτος από εμάς ΑΔΙΚΑ εκδιώχθηκε από την ΑΜΕΛ, ελάχιστοι, ίσως… μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, ήταν αυτοί που μας συμπαραστάθηκαν ειλικρινά και ανιδιοτελώς.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Αποστόλης ο Κασιμέρης. Ίσως το όνομα να μην λέει σε πολλούς κάτι, αλλά ΟΣΟΙ κατεβήκαμε έστω και μία φορά σε μια κινητοποίηση, σε μια απεργία, σε μια κατάληψη, αποκλείεται να μην   τον είδαμε. Ο Αποστόλης ήταν πάντα εκεί. Από την πρώτη μέρα, που ο πρώτος από εμάς δέχθηκε εκείνο το τηλεφώνημα που μαύρισε 280 καρδιές, ανταποκρίθηκε στην συνείδηση του και βρέθηκε δίπλα μας. Πάντα ερχόταν πρώτος και έφευγε από τους τελευταίους.

Χωρίς προσωπικό συμφέρον, μιας και ανήκει στο σωματείο της ΕΘΕΛ, ήταν αυτός που σε όποια ομιλία του κι’ αν βρισκόσασταν, σε όποιο σωματειακό πάνελ ή ακροατήριο κι’ αν απευθυνόταν, θα έκανε πάντα μία δυνατή αναφορά για τις απολύσεις-διώξεις στην ΑΜΕΛ.

Ήταν ο πρώτος που μπήκε στον θάλαμο που βρισκόταν ο συνάδελφος Κατσαφάδος κ ο Αντώνης ο Σταματόπουλος, μετά τον άνανδρο ξυλοδαρμό τους από «γνωστούς/αγνώστους».

Ήταν ένας λόγος και μάλιστα σοβαρός, μαζί βέβαια με τις δικές μας φωνές, που το θέμα μας έμεινε τόσο μεγάλο διάστημα ζωντανό, μια φωτιά που δεν έσβησε ούτε στιγμή.

Και τώρα, που σιγά-σιγά θα πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό, ξεχωρίζοντας την ήρα από το στάρι, ο Αποστόλης ο Κασιμέρης θα πρέπει να είναι από τους λίγους εκείνους ανθρώπους, που θα τους οφείλουμε ένα μεγάλο και ειλικρινές «Ευχαριστώ».

Και να τον διαβεβαιώσουμε πως σε ότι χρειαστεί στους τίμιους αγώνες του, θα έχει δίπλα του όλους εμάς, που αυτός μας είδε όπως δεν το έκαναν εκείνοι που έπρεπε. Δηλαδή σαν Εργαζόμενους και σαν Συνάδελφους.

Με τις ευχαριστίες των 280 
Απολυμένων της ΑΜΕΛ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
995ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα