Αναδημοσιεόυμε έκκληση για οικονομική ενίσχυση που λάβαμε από πρωτοβουλία αλληλέγγυων, για την κάλυψη ιατρικών εξόδων και άλλων αναγκών για τις Παλαιστίνιες Ντίνα και Γιάρα.
Η Ντίνα είναι μια 29χρονη στοργική μητέρα τριών όμορφων κοριτσιών από τη Γάζα: την Αμίρα, την Έλιν και τη μικρή Γιάρα. Η ζωή τους άλλαξε για πάντα στις 9 Νοεμβρίου 2024.
Εκείνο το πρωί, τα κορίτσια είχαν βγει έξω για να φέρουν νερό – μια δύσκολη καθημερινότητα για τις οικογένειες στη Γάζα, όπου το καθαρό νερό είναι δυσεύρετο, ειδικά για τα παιδιά. Ξαφνικά, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε την περιοχή. Η Ντίνα, ακούγοντας την έκρηξη, έτρεξε προς τον καπνό και τα χαλάσματα. Εκεί, μέσα στα συντρίμμια, βρήκε τις κόρες της. Τις πήρε και τις τρεις στην αγκαλιά της και έτρεξε μέσα στο χάος για να φτάσει στο Νοσοκομείο Αλ-Άχλι.
Παρά τις απελπισμένες της προσπάθειες, η Αμίρα και η Έλιν δεν τα κατάφεραν. Η μικρή Γιάρα τραυματίστηκε σοβαρά – το χέρι της ακρωτηριάστηκε στην έκρηξη. Επιβίωσε, αλλά η ζωή της άλλαξε για πάντα.
Τον Μάρτιο του 2025, η Ντίνα και η Γιάρα έφτασαν στην Ελλάδα, αναζητώντας ασφάλεια και επείγουσα ιατρική φροντίδα.
Συγκεντρώνουμε χρήματα για να βοηθήσουμε τη Ντίνα και την Γιάρα να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Να μπορέσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της και να προσφέρει στη Γιάρα αγάπη, φροντίδα και τη σταθερότητα που τόσο χρειάζεται για να γιατρέψει τις πληγές της.
Κάθε προσφορά μετράει. Κάθε κοινοποίηση είναι σημαντική.
Σταθείτε αλληλέγγυοι στη Ντίνα και τη Γιάρα.
Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!
Δείτε εδώ τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ενισχύσετε.