Array

Καμένα λεωφορεία και προαγωγές στην Ο.ΣΥ.

Ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης», συνδικαλιστικής παράταξης στην οποία δραστηριοποιείται το Ξεκίνημα, στην ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ (λεωφορεία Αθήνας) 

H O.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) βρίσκεται σε μια πορεία κατάρρευσης. Αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της πορείας είναι τα λεωφορεία που πιάνουν φωτιά. Το τελευταίο κρούσμα ήταν στις 14/5 στην οδό Αχιλλέως στις 6.30 το πρωί στη γραμμή 051. Αυτό ήταν το τέταρτο λεωφορείο που πήρε φωτιά μέσα σε 2,5 μήνες!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Οικονόμου διέταξε τους εργαζόμενους που ήταν παρόντες ή είδαν το καμένο όχημα να αποσιωπήσουν το περιστατικό! Να μην μιλήσουν γι’ αυτό πουθενά! 

Ο κ. Οικονόμου δεν έχει κάνει καμία κίνηση για να αποτραπούν αυτά τα ατυχήματα που μπορεί να κοστίσουν ζωές. Αδιαφορεί για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών. Αδιαφορεί γιατί το κόμμα του δεν είναι πια κυβέρνηση και θα ρίξει την ευθύνη στη νέα κυβέρνηση, όπως επίσης είναι σίγουρο ότι θα ρίξει την ευθύνη στον άτυχο οδηγό και στο τεχνικό προσωπικό της εταιρίας

Ο κ. Οικονόμου είναι επικίνδυνος και πρέπει να απομακρυνθεί από την διοίκηση της εταιρίας άμεσα!  

Με τι ασχολείται ο κ. Οικονόμου όταν η Ο.ΣΥ. κυριολεκτικά «φλέγεται»; Μοιράζει προαγωγές! Φυσικά μιλάμε για προαγωγές με ανάθεση και όχι για προαγωγές που έχουν γίνει μετά από κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 539-15/5/2015 απόφαση του ο Γιάννης Οικονόμου προχώρησε την Παρασκευή 15/5 
  • σε ανάθεση καθηκόντων Σταθμάρχη και τοποθέτηση τους στο Γραφείο Κίνησης Αμαξοστασίου Άνω Λιοσίων στους οδηγούς Καρακατσάνη Ν. και Τσιαμπόκαλο Κ.
  • σε ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένων τμήματος Εκτέλεσης και Ελέγχου στους Λιάκουρη Χ. (Αμαξοστάσιο Ελληνικού) Παπασημακόπουλο Α. (Αμαξοστάσιο Ελληνικού) και Παπαδημητρόπουλο Η. (Αμαξοστάσιο Βοτανικού) 
  • σε μετακίνηση του Σταθμάρχη Ρουμελιώτη Δ. από τη ΔΠΣΕ (πρώην ΔΕΔ) στο Γραφείο Κίνησης Πειραιά. 
Ποιο είναι το κοινό που έχουν οι 5 από τους 6 παραπάνω συνάδελφοι; Ήταν υποψήφιοι στις εκλογές με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ (ο 6ος ήταν απλός υποστηρικτής)! 

Τις παρατάξεις που στήριξαν τον κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του. Τις παρατάξεις που μιλούσαν για «καλό κλίμα» στις συναντήσεις μαζί του και που κατάληγαν σε «συναίνεση». Τις παρατάξεις που αναλάμβαναν να σαμποτάρουν και να οδηγήσουν σε αποτυχία τους αγώνες μας, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι στον κλάδο μας. Πρόκειται για προαγωγές με καθαρά κομματικά κριτήρια που έγιναν για ρουσφετολογικούς λόγους.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης οφείλει να ασχοληθεί με την Ο.ΣΥ. άμεσα!
  • Να απομακρύνει τον Γ. Οικονόμου από τη Διοίκηση.

  • Να ακυρώσει τις προαγωγές με ανάθεση. Όλες οι προαγωγές πρέπει να περνάνε από υπηρεσιακά συμβούλια, με κριτήρια αξιοκρατικά και όχι κομματικά. 

  • Να πάρει άμεσα μέτρα έτσι ώστε τα λεωφορεία να είναι ασφαλή για επιβάτες και οδηγούς.

  • Να αυξήσει τη χρηματοδότηση προς την Ο.ΣΥ. ώστε να γίνει συντήρηση των λεωφορείων, να αγοραστούν ανταλλακτικά και νέα οχήματα. 

  • Να σχεδιάσει άμεσα προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα