Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια! Καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμέως!

Ανακοίνωση από τη «Νεολαία Ξεκίνημα»

Αιφνιδιαστικά και εν μέσω εξεταστικής, χωρίς καν να ενημερώσει τις πρυτανικές αρχές, επιχείρησε η κυβέρνηση να εγκαταστήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στο ΕΚΠΑ χθες 05/09. Οι αντιδράσεις των φοιτητών ήταν άμεσες και εντός λίγων ωρών από την εμφάνιση της αστυνομίας στις εισόδους του ιδρύματος συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φοιτητές με σκοπό την αποτροπή της εισόδου της. Παρά την παρουσία (εκτός των αστυνομικών της ΟΠΠΙ) ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αύρας και παρά την ανεπιτυχή προσπάθεια της αστυνομίας να σπάσει τον κλοιό των φοιτητών με ξύλο και χημικά, αυτοί κατάφεραν να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εισόδου. Τα σημερινά καλέσματα των Φοιτητικών Συλλόγων για κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα αποτελούν την απαραίτητη απάντηση στα ύπουλα σχέδια της κυβέρνησης και την απαραίτητη συνέχεια του αγώνα! Ενός αγώνα που δεν ξεκίνησε εχθές, αλλά δίνεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχοντας καταφέρει να βάλει φρένο στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως.

Όπως και σε προηγούμενες μάχες έτσι και τώρα η ενωτική δράση των αγωνιστικών δυνάμεων μας δείχνει το δρόμο! Αν θέλουμε πράγματι να αποτρέψουμε κάθε εφαρμογή του νόμου, με πρώτη και καλύτερη την αποτροπή της λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, πρέπει να κινηθούμε ενωτικά τόσο στο δρόμο όσο και εντός των Φ.Σ. Με κοινά ενωτικά πλαίσια αγώνα, με κοινή προσπάθεια για μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, για δράσεις εντός των πανεπιστημίων ώστε αυτά να γίνουν και πάλι χώροι έντονης κοινωνικής κινητικότητας και κέντρα αγώνα! Την ίδια στιγμή πρέπει να υπάρξει συντονισμός με τα υπόλοιπα κινήματα και τους αγώνες που δίνονται αυτή την περίοδο όπως αυτός των εργατών στη Μαλαματίνα.

Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν, να μαζικοποιήθουν και να συντονιστούν δημοκρατικά. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος έτσι ώστε να στεφθεί με επιτυχία η πάλη ενάντια στο νόμο Κεραμέως και σε κάθε αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η πάλη για ένα πανεπιστήμιο προσβάσιμο σε όλους, ένα δημόσιο, δωρεάν πανεπιστήμιο, δημοκρατικό και ελεύθερο!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα