Εθνική Λαϊκή Συνείδηση: Πρόεδρος Λαγός – Μέντορας Πλεύρης

Έγινε το Σάββατο 9 Νοέμβρη στο ξενοδοχείο Αμαλία παρουσία 200 ατόμων η ιδρυτική σύσκεψη του νέου κόμματος Εθνική Λαϊκή Συνείδηση. Πρόκειται για ένα νέο μόρφωμα στο χώρο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του πρώην πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλολιάκου και νυν ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γ. Λαγού.

Όλα τα φασιστικά υπολείμματα ήταν παρόντα

Ο Λαγός όπως ήταν αναμενόμενο, αφού βασικά αυτός πληρώνει τα έξοδα με τον παχυλό μισθό της Ευρωβουλής, «εκλέχτηκε» πρόεδρος του νέου σχήματος με 130 σταυρούς έναντι 36 του Γ. Λουκάκου από τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας και 34 του Α. Σιμιγδαλά (εκδόσεις Ήλεκτρον – δεξί χέρι του Κ. Πλεύρη).

«Εκλέχτηκε» επίσης 13μελές συντονιστικό συμβούλιο. Στην αίθουσα το κοινό απαρτιζόταν από πρώην χρυσαυγίτες, άτομα από το ΠΑΤΡΙΕ του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή στρατηγού Ε. Συναδινού, από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και βέβαια οικογένειες, φίλοι και αποσπασμένοι του Λαγού στην Ευρωβουλή.

Παρών ο αποκαλούμενος και «πατριάρχης» του εθνικιστικού χώρου Κωνσταντίνος Πλεύρης χαμερπής και απροκάλυπτος ναζιστής, χωμένος από την δεκαετία του ‘60 στα άδυτα του παρακράτους, της 7χρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών, της συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή στο σχήμα Πρώτη Γραμμή στις ευρωεκλογές του 1999 με 50.000 περίπου ψήφους, με σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ μέσω του γιου του Θάνου Πλεύρη, προβεβλημένου στελέχους του κόμματος.

Από τους υπόλοιπους παρόντες πιο γνωστοί ήταν οι πρώην δευτεροκλασάτοι υπόδικοι χρυσαυγίτες βουλευτές Γερμενής -γνωστός και ως Καιάδας- και Ηλιόπουλος, με τα ναζιστικά σύμβολα στο χέρι που δεν ήξερε τι σημαίνουν, όπως κατέθεσε στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην ομιλία του ο Λαγός πέρα από κοινοτυπίες, γενικότητες, αναφορές σε Ελλάδα-Ορθοδοξία είπε και για την δίκη της Χρυσής Αυγής ότι «αυτός σε αντίθεση με άλλους» – σημ: εννοεί τον Μιχαλολιάκο – «δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο και το όποιο αποτέλεσμα» και ότι «η νωχελική στάση της ΧΑ οδήγησε στο να γίνει αυτή η δίκη.»

Ο Πλεύρης εξήρε την ποιότητα των παρευρισκόμενων και έκανε έκκληση για ενότητα του χώρου. Είπε επίσης ότι θέτει στην διάθεση του νέου σχήματος κείμενο με θέσεις και 72 σημεία που έχει γράψει ο ίδιος.

(Ανεπιτυχής) προσπάθεια συγκάλυψης του ναζισμού

Όσον αφορά τις θέσεις που παρουσιάστηκαν στην αρχική διακήρυξη γίνεται μια επανάληψη θέσεων της Χρυσής Αυγής που να είναι ραφιναρισμένες ώστε να μην φαίνεται ούτε η ομοιότητα ούτε το ναζιστικό υπόβαθρο.

Ο Λ. Πανούσης στέλεχος του νέου σχήματος και εκ των συντακτών της διακήρυξης εξηγεί:

«…Οι νοσταλγοί των φασιστικών και ναζιστικών πολιτικών κομμάτων του παρελθόντος αιώνος, θα πρέπει να καταλάβουν ότι, ναι μεν ο Μουσολίνι ή ο Χίτλερ, πραγματοποίησαν σημαντικά άθλα, πολλά εκ των οποίων αξίζει να μελετηθούν και να εφαρμοστούν στις σημερινές συνθήκες, αναμορφωμένα βεβαίως μέσα από τις σύγχρονες οπτικές και διαδικασίες, ωστόσο η τελική  καταστροφή τους οφείλεται ακριβώς στην αλαζονεία, στην παραφροσύνη και στην αμετροέπεια στις οποίες μοιραία οδηγεί η απόλυτη εξουσία.

Κοιτάξτε γύρω σας, στην Ευρώπη.

Τα πιο πετυχημένα νεοεθνικιστικά κόμματα, δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για ναζισμό και φασισμό!

Όσο σημαντικό έργο και αν αφήσαν στον καιρό τους οι φασίστες [και η καθυστέρηση της αντικατάστασης των Ευρωπαίων από αφροασιατικές ράτσες οφείλεται κυρίως σε αυτούς] τώρα πια ανήκουν απλώς στην ιστορία.»

Ουσιαστικά ο Πανούσης προτείνει αυτό που έχουν κάνει εδώ και χρόνια, η Μ. Λεπέν στην Γαλλία, η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία κοκ. Δηλαδή ένα λίφτινγκ στις θέσεις και στην ιδεολογία που προβάλλεται προς τα έξω ώστε να κρύβει το ναζιστικό παρελθόν και να προσαρμόζει φασιστικές θέσεις εξωραϊσμένες και πιο εύπεπτες στις σημερινές συνθήκες. Η πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή δηλαδή που πρότεινε παλιότερα ο νυν βουλευτής της ΝΔ και μεγαλοδημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μ. Παπαδημητρίου και άλλοι.

Οι θέσεις στο θέμα της ομοφυλοφιλίας προσπαθούν να ενσωματώσουν την νέα λογική αναφέροντας:

«Η ομοφυλοφιλία δεν θα πρέπει να στιγματίζεται ως ψυχοσωματική ασθένεια αλλά ως σεξουαλική επιλογή και προφανώς ο καθείς/μία θα μπορεί να είναι ελεύθερος να διαθέσει το σώμα του, όπως του γουστάρει.

Από την άλλη όμως θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι η ελεύθερη σεξουαλική επιλογή της ομοφυλοφιλίας, δεν είναι ταυτόχρονα και άρνηση της αρχέγονης ταυτότητας του φύλου, η οποία θα πρέπει να προστατεύεται.

Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε φιέστες που προσβάλουν την ίδια την έννοια της ομοφυλοφιλίας, όπως λόγου χάριν τα gay prides και οι δημόσιες ασχημίες των gay οργανώσεων.»

Κατά τα άλλα οι θέσεις ακολουθούν την πεπατημένη των ακροδεξιών και ναζιστών.

Εθνικιστές: στην υπηρεσία του κεφαλαίου, ενάντια στους αδύναμους

Ας δούμε όμως εν τάχει κάποιες από τις βασικές θέσεις τους με τα δικά τους λόγια:

-«Αδιάκοπος Ελληνισμός»

«..Πρέπει να το καταλάβουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι ότι ο Ελληνισμός είναι ένα πολιτισμικό και ιστορικό Συνεχές, που εξελίσσεται δίχως διακοπές, από τον καιρό των μινωϊτών μέχρι σήμερα. Η αρχαιότητα μας, οι ελληνιστικοί μας χρόνοι, το Βυζάντιο – όλα είναι κομμάτια του Ελληνισμού – και αποτελεί εθνικό έγκλημα να τα διαχωρίζουμε, χαρίζοντας το ένα ή το άλλο, στους πολιορκητές του Πολιτισμού μας!»

-Αρχαία Ελληνικά παντού αλλά και ιδιωτικά ΑΕΙ

«Στην υλοποίηση της επιταγής του ισχύοντος Συντάγματος περί παιδείας των Ελλήνων, με την διεύρυνση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την καθιέρωση της Ιστορίας ως κυρίου μαθήματος και την εμβάθυνση του ορθοδόξου θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων. Θεσμοθέτηση ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεσμική ενίσχυση για την δημιουργία ανεξάρτητων Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ορθόδοξη Εκκλησία.»

-Δεν είναι ρατσιστές αλλά θέλουν κατάργηση των αντιρατσιστικών νόμων

«Και πρώτα απ’ όλα, κατάργηση όλων των λεγομένων “αντιρατσιστικων νόμων” που δεν είναι τίποτε άλλο πάρα μηχανισμοί ελέγχου και απαγόρευσης της Σκέψης και της Έκφρασης.»

-«Αυτοάμυνα» και απελάσεις μεταναστών 

«Στην επιβολή αυστηρότατων ποινών που θα εφαρμόζονται απαρέγκλητα για ειδεχθή εγκλήματα, την επαναρρύθμιση του δικαιώματος άμυνας του πολίτη εντός της ιδιοκτησίας του, 

Την επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών καθώς και τον πλήρη έλεγχο νομιμότητας όσων απέκτησαν έγγραφα την τελευταία δεκαετία».

-Πόλεμος με την Τουρκία, δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα

«Στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, την πλήρη χάραξη ΑΟΖ που θα διασφαλίσει έναντι όλων τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, την κατάργηση του επιζήμιου και αντεθνικού δόγματος «δεν διεκδικούμε» και την διαφύλαξη κάθε σπιθαμής συνόρων σε έδαφος, θάλασσα και αέρα, με κάθε τρόπο».

-Καπιταλισμός και ξερό ψωμί αλλά με μέτρο…

«Στην ανάπτυξη της ελεύθερης οικονομίας με σαφείς κανόνες ελέγχου του αθέμιτου ανταγωνισμού, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών..»

-Χυδαίος αντικομμουνισμός

Όσον αφορά το πολιτικό μέγεθος και τις δημοκρατικές αντιλήψεις του Λαγού είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από τοποθέτηση του με αφορμή πρότασή του στο Ευρωκοινοβούλιο να μετονομαστεί η λεωφόρος Στάλινγκραντ των Βρυξελλών:

«..Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εν Ελλάδι ληστοσυμμορίτες να αφρίσουν και να εκτοξεύσουν άναρθρες κραυγές γιατί απλά ξεμπροστιάστηκαν. Κομμούνια πάρτε το χαμπάρι τα εγκλήματα σας έστω και αργά ξεσκεπάζονται. Ο, τι θυμίζει το βρωμερό σας παρελθόν θα πεταχτεί στα σκουπίδια.»

Το στοίχημα των εθνικιστών και τα καθήκοντα της Αριστεράς

Το νέο σχήμα Λαγού θα κάνει ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη. Μέχρι τότε θα έχει βγει και η απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή που προφανώς θα παίξει ρόλο για τις εξελίξεις στο χώρο της ακροδεξιάς και των νεοναζί.

Λαγός, Πλεύρης & σία προσπαθούν να καλύψουν το κενό που αφήνει η κατάρρευση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και η εκπαραθύρωσή της από τη Βουλή στις εκλογές της 7ης  Ιούλη. Και να συσπειρώσουν την πανσπερμία του χώρου που περιλαμβάνει Φ. Κρανιδιώτη, Ε. Συναδινό, ΛΑΟΣ, Δεβελέκο κτλ πιέζοντας παράλληλα την Χρυσή Αυγή να αλλάξει ηγεσία πχ με Κασιδιάρη ή άλλον φέρελπι ναζί που θα θελήσει να γίνει Σαλβίνι ή Λεπέν χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο της φαμίλιας Μιχαλολιάκου.

Ποντάρουν στο πολιτικό κενό, στην σταδιακή πτώση των ποσοστών της ΝΔ και στην οικονομική κρίση ώστε να αποκτήσουν ποσοστά που θα τους βάλουν στην βουλή. Δεν έχουν τάγματα εφόδου προς το παρόν. Προσπαθούν να ανοίξουν γραφεία σε άλλες πόλεις και να αποκτήσουν προσβάσεις στην κοινωνία υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας σε κάθε αντιπροσφυγική κινητοποίηση.

Ο Λαγός είναι ένας ναζιστής τραμπούκος, άνθρωπος της νύχτας και του υποκόσμου. Ο Πλεύρης είναι η σύνοψη της ιστορίας του ναζιστικού οχετού στην Ελλάδα. Το αν αυτοί οι δύο καταφέρουν να κάνουν ένα βιώσιμο εκλογικά σχήμα θα φανεί. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το αντιφασιστικό κίνημα και η Αριστερά δεν πρέπει να επιτρέψουν την επιβίωση οποιουδήποτε σχήματος ναζιστικού ή ακροδεξιού και την επανεμφάνιση φαινομένων Α. Παντελεήμονα ή Νίκαιας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,286ΥποστηρικτέςΚάντε Like
997ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
427ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα