Array

ΕΘΕΛ – η Επιθεώρηση Εργασίας δικαιώνει τις καταγγελίες της Ανεξ. Παρέμβασης

Ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») στο χώρο των αστικών λεωφορείων της Αθήνας σχετικά με τις καταγγελίες για εκδικητικούς και ρουσφετολογικούς χειρισμούς από την πλευρά του υποδιευθυντή κίνησης στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, Γ. Λουλακάκη.  

Η επιθεώρηση εργασίας δικαιώνει τις καταγγελίες μας

Το Μάιο η Ανεξάρτητη Παρέμβαση είχε καταγγείλει με ανακοίνωση της, ότι ο Υποδιευθυντής Κίνησης Γ. Λουλακάκης δεν έδωσε σε μια σειρά οδηγούς τις εκλογικές άδειες που δικαιούνταν βάσει του νόμου. Αντιθέτως, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τις εκλογικές άδειες για να πουλήσει εξυπηρετήσεις και εξουσία – όπως συνηθίζει. Με δυο λόγια ο Γ. Λουλακάκης αρνήθηκε να δώσει σε μια σειρά οδηγούς την εκλογική άδεια που δικαιούνταν από το νόμο γιατί "δεν ήταν μαζί του" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνάδελφο. (διαβάστε περισσότερα στην ανακοίνωση που βγάλαμε το Μάιο http://etheldrivers.blogspot.com/2014/05/blog-post_16.html?m=1)

Όταν καταγγείλαμε τα περιστατικά αυτά  ο Γ. Λουλακάκης μας απάντησε βγάζοντας 3 ανακοινώσεις.

Στις 16/5 έγραψε ότι η Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης είναι

"κατάπτυστη και συκοφαντική" και ότι "προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του και την επαγγελματική του υπόσταση". http://etheldrivers.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2420.html?m=1

Την επόμενη μέρα στις 17/5, σε νέα ανακοίνωση έγραψε:

"παρακαλούνται όσοι αδικήθηκαν (εάν υπάρχει έστω και ένας) ή πήραν διαφορετικές ήμερες από αυτές που προβλέπονται συμφώνα με την ομάδα ρεπό τους να υποβάλλει αναφορά και εάν αποδειχθεί ότι μερολήπτησα έστω και σε έναν συνάδελφο αποδέχομαι οποιαδήποτε συνέπεια αλλιώς οι λασπολόγοι και συκοφάντες να παραδοθούν στην κρίση των συναδέλφων."
http://etheldrivers.blogspot.gr/2014/05/blog-post_17.html?m=1

Την μεθεπόμενη 18/5 ανάρτησε στο διαδίκτυο τις ομάδες ρεπό (http://etheldrivers.blogspot.com/2014/05/blog-post_19.html?m=1) για να αποδείξει την αλήθεια των λεγόμενων του. Ωστόσο οι ομάδες ρεπό δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την χορήγηση εκλογικών αδειών. Το αν θα πάρει κάποιος εργαζόμενος εκλογική άδεια η όχι εξαρτάται μόνο από το πόσα χιλιόμετρα απέχει το εκλογικό κέντρο που ψηφίζει από τον τόπο διαμονής του. Για παράδειγμα, για απόσταση από 100χλμ έως 200χλμ ο εργαζόμενους δικαιούται μια μέρα εκλογική άδεια, ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ρεπό ανήκει.

Η επιθεώρηση εργασίας μας δικαίωσε ενάντια στον Γ. Λουλακάκη

Υπήρξαν συνάδελφοι που δεν θέλησαν να καταγγείλουν επωνύμως τον Γ. Λουλακάκη φοβούμενοι τις συνέπειες. Ο συνάδελφος Κ. Κουτσουμπός μαζί με τον Α. Κασιμέρη κατήγγειλαν στην επιθεώρηση εργασίας την άρνηση του Γ. Λουλακάκη να του χορηγήσει εκλογική άδεια 1 ημέρας που δικαιούταν καθώς ο τόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος του Κ. Κουτσουμπού είναι η Ερέτρια Εύβοιας η οποία απέχει από τον τόπο εργασίας και από τον τόπο κατοικίας του περισσότερο από 100 χλμ. – σύμφωνα πάντα με τον επίσημο Οδηγό Χιλιομετρικών Αποστάσεων του Οδικού Δικτύου της χώρας που έχει εκδώσει το ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ)

Η απόφαση της επιθεώρηση εργασίας βγήκε στις 15/7 και δικαιώνει πλήρως τον συνάδελφο Κ. Κουτσουμπό και τις καταγγελίες της Ανεξάρτητης Παρέμβασης.

Συγκεκριμένα γράφει:

Σύμφωνα με τον επίσημο Οδηγό Χιλιομετρικών Αποστάσεων του Οδικού Δικτύου της χώρας

  • η απόσταση Γλυφάδα – Ομόνοια είναι 18χλμ
  • η απόσταση Αθήνα (Ομόνοια) – Χαλκίδα είναι 73,5 χλμ (από τη Νέα Εθνική Οδό – από την παλιά 78χλμ)
  • η απόσταση Χαλκίδα – Ερέτρια είναι 20,8 χλμ

ΣΥΝΟΛΟ;;; 112,3 χλμ από τη νέα εθνική οδό ή 116,8χλμ από την παλιά εθνική οδό. Και στις δυο περιπτώσεις ο συνάδελφος δικαιούται 1 μέρα εκλογικής άδειας για κάθε εκλογική αναμέτρηση!

Αναμένουμε από την διοίκηση να εφαρμόσει την απόφαση της επιθεώρησης εργασίας και να διορθώσεις τις αδικίες που υπέστη ο Κ. Κουτσουμπός από τον Γ. Λουλακάκη και επιφυλασσόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο.

Να σπάσουμε τον φόβο!

Συνάδελφοι, χάνει όποιος δεν δίνει τη μάχη!
Όσοι αγωνίζονται, βλέπουν αποτελέσματα!


Το θέμα των εκλογικών αδειών ήταν η αρχή.


Καταφέραμε επίσης να αναρτηθούν οι βάρδιες στο Α/Σ Ελληνικού
(παλεύουμε και για τ’ άλλα αμαξοστάσια) και σύντομα θα βγάλουμε ανακοίνωση με επισημάνσεις τι πρέπει να προσέχει κάθε οδηγός για να βλέπει ο ίδιος αν αδικείται και πόσο από τον Υποδιευθυντή Κίνησης. Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση θα καταγράψει και η ίδια τις "τρανταχτές" αδικίες και αυθαιρεσίες που γίνονται από τον Γ. Λουλακάκη και θα τις καταγγείλει.

Επίσης, θα καταθέσουμε γραπτά προτάσεις που αφορούν τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέγονται οι συνάδελφοι που θα δουλεύουν σε σταθερό κύκλωμα. (Δείτε περισσότερα για το θέμα του σταθερού κυκλώματος στην ανακοίνωση της 11ης Ιουλίου: http://www.etheldrivers.blogspot.com/2014/07/blog-post_5402.html)

Συνάδελφοι, οι αδικίες, οι αυθαιρεσίες και τα παιχνίδια εξουσίας δεν θα σταματήσουν αν δεν τα σταματήσουμε οι ίδιοι! Σας καλούμε να συμμετέχετε σε αυτήν την προσπάθεια. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας!


Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ
Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα