Η YRE σας καλεί να πάρετε μέρος στις εξής δραστηριότητες:
-εκδήλωση-συζήτηση της YRE, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ. Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη, αμφιθέατρο 20. Ομιλητές: Timothy Abdul (θύμα Π.Καζάκου), Bikongo Ramadhani (πρόσφυγας) και Χριστίνα Ζιάκα.
-συγκέντρωση-πορεία, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 3μ.μ., πλατεία Ομόνοιας/Βουλή -στα πλαίσια πανελλαδικής μέρας δράσης κατά του ρατσισμού. Διοργανωτές: Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, αντιρατσιστικές & μεταναστευτικές, Πρωτοβουλία Αγώνα, σωματεία κ.λ.π.
Ένας ακόμα νόμος για τους μετανάστες (Ν. 3386), ο 4ος της τελευταίας 15ετίας, μόλις 2 μήνες από την εφαρμογή του, χρεοκοπεί ως προς το σκέλος της δηλωμένης πρόθεσης του να δώσει ευκαιρία νομιμοποίησης σε μισό περίπου εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς χαρτιά (σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών μόνο 20.000 (!!!) μετανάστες είχαν καταγραφεί μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη). Και επιτυγχάνει ως προς το σκέλος της αδήλωτης επιθυμίας και αυτής της κυβέρνησης -όπως και της προηγούμενης- να διατηρήσει το καθεστώς ομηρίας για 100άδες χιλιάδες ανθρώπους που ανακυκλώνονται ανά περιόδους από τη νομιμότητα στην παρανομία.
Πριν μερικούς μήνες ο ΟΟΣΑ στην έκθεση του για την ελληνική οικονομία αναγνώριζε ότι: “Η μαζική παρουσία ενός φοβισμένου, κυνηγημένου, ανασφαλούς και εξαθλιωμένου εργατικού δυναμικού (σ.σ. οι μετανάστες) προσέφερε στην “επίσημη” αγορά εργασίας τον βαθμό ελαστικότητας που δεν τολμούσαν οι κυβερνήσεις να διαπραγματευθούν με τα συνδικάτα”. (Καθημερινή 19/6/05)
Το συμπέρασμα μετά από 15 χρόνια είναι ότι αυτό που κάποιοι ονομάζουν “έλλειψη μεταναστευτικής και ενταξιακής πολιτικής” των ελληνικών κυβερνήσεων, είναι στην πραγματικότητα μια συνειδητή μεταναστευτική και αντιενταξιακή πολιτική που θέλει τους μετανάστες ως μια άλλη κοινωνική τάξη που εξαιτίας της ανασφάλειας και της έλλειψης δικαιωμάτων θα υποκύπτει στους εκβιασμούς της αγοράς εργασίας και της κάθε κυβέρνησης για να καλύψει τις