Αντιφασιστικός Συντονισμός: Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες (19/8)

Διαβάστε παρακάτω ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά, με την οποία καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 19/8 στις 7.00 μ.μ. στο Μοναστηράκι, ενάντια στις πολιτικές που δολοφονούν πρόσφυγες στα σύνορα.

Εδώ και 10 ημέρες παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός νέου ανθρωπιστικού εγκλήματος με θύματα 38 πρόσφυγες αποκλεισμένους σε μια νησίδα του Έβρου στα σύνορα, ανάμεσα τους μια έγκυος γυναίκα και επτά παιδιά.

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις του αντιρατσιστικού κινήματος και του διεθνούς Τύπου, που ανέδειξαν το θέμα, το ελληνικό κράτος αποφάσισε τελικά χθες στις 17/8 να διασώσει αυτούς τους ανθρώπους, αφού προηγουμένως είχε αρνηθεί ακόμη και τα «πάτρια εδάφη», παραχωρώντας την περιοχή ευκαιριακά στην Τουρκία.

Προσβάλει και εξοργίζει κάθε άνθρωπο το γεγονός πως ένα παιδί 5 χρονών, η Μαρία από την Συρία, βρήκε θάνατο μετά από τσίμπημα σκορπιού στα ελληνικά σύνορα, όπως και το ότι η αδερφή της να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μιλάμε για μια προμελετημένη δολοφονία από το ελληνικό κράτος, που έχει αποφασίσει ότι οι ζωές των προσφύγων, ειδικά των σκουρόχρωμων, δεν έχουν αξία. Είναι ένα συνεχιζόμενο έγκλημα που αναδεινύει την αγνή μισανθρωπία μιας πολιτικής που πνίγει καθημερινά πρόσφυγες σε παράνομες επαναπροωθήσεις σε όλο το Αιγαίο, με νεκρά κορμιά να ξεβράζονται στις ακτές δεμένα ακόμη και με χειροπέδες.

Είναι μια πολιτική που εφαρμόζεται τόσο στα σύνορα, όσο και στις πόλεις, με τρανταχτό παράδειγμα την σημερινή βίαιη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ τα ξημερώματα σε οικογένειες και αλληλέγγυους στην δομή προσφύγων στον Ελαιώνα με στόχο την εκκένωση της και την μεταφορά αυτών των ανθρώπων εκτός του αστικού ιστού.

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, καταδικάζουμε την ρατσιστική πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία και τις κρατικές δολοφονίες που αυτή έχει ως συνέπεια. Αναγνωρίζουμε πως η αφήγηση που υποτιμάει τις ζωές των σκουρόχρωμων ανθρώπων, επισήμως και μέσα από το υπ. Μετανάστευσης, θρέφει τον φασισμό και κανονικοποιεί οποιαδήποτε επίθεση στην υπόσταση αυτών των ανθρώπων.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση-πορεία που καλέστηκε από ανοιχτή συνέλευση συλλογικοτήτων του αντιρατσιστικού κινήματος, αυτή την Παρασκευή 19/8 στις 19:00, στο Μοναστηράκι.

Δεν θα σιωπήσουμε, ούτε θα τους αφήσουμε να αποποιηθούν την ευθύνη για τις δολοφονίες που έχουν την υπογραφή τους. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία! Καμία δολοφονία στο όνομα μας!

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα