Array

«Ανεξάρτητη Παρέμβαση» ΕΘΕΛ: Κάλεσμα για τη γενική συνέλευση (24/1) και για συντονισμένες μαχητικές κινητοποιήσεις

Ακολουθεί ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» της ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία στην Αθήνα) που μοιράζεται στα αμαξοστάσια της Αθήνας σήμερα και αύριο και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη γενική συνέλευση της Πέμπτης 24 Γενάρη όπου και να στηρίξουν προτάσεις για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στο Μετρό, τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και τον ΟΣΕ, κόντρα στις διαθέσεις και τα σχέδια της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 24 Γενάρη!

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, 11.00-17.00, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52)

Από 1/1/2013 έχουμε ενταχθεί βάσει νόμου (4093/2012) στο ενιαίο μισθολόγιο. (Με τον ίδιο νόμο, η ΣΣΕ μας μαζί με την πλειοψηφία των θεσμικών κατακτήσεων όπως πληρωμή παιδικών σταθμών, επιδότηση ενσήμων στρατού κ.α. καταργούνται, ενώ η ηλικία συνταξιοδότησης μας ανέβηκε κατά 2 χρόνια ακόμα).

Από τις 17/1/2013 ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως στο ενιαίο μισθολόγιο θα ενταχθούν όλοι όσοι προβλέπει ο νόμος και πως η κυβέρνηση δεν θα εξαιρέσει κανέναν.

Ωστόσο ακόμα και σήμερα η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και τα παρακλάδια τους, που μαζί έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ, κάνουν ότι μπορούν, για να μην κατέβει ο κλάδος σε κινητοποιήσεις. Κάνουν ότι μπορούν, ώστε η σφαγή του ενιαίου μισθολογίου να διεξαχθεί αθόρυβα, με τους εργαζόμενους στην ΕΘΕΛ να προβάλλουν όσο το δυνατόν μικρότερη αντίσταση.

Το Μετρό έχει ήδη μπει σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις που η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ με την κυβέρνηση έβγαλαν παράνομες και τώρα απειλούν τους εργαζόμενους με επίταξη αν δεν συμμορφωθούν!!! Η κυβέρνηση διώκοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μας δείχνει τα δόντια της. Εμείς;

Οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ πρέπει να πάρουμε άμεσα μια πολύ σημαντική απόφαση:

  • Ή θα μπούμε στον αγώνα μαζί με το Μετρό και τις υπόλοιπες συγκοινωνίες, για να δημιουργήσουμε ένα δυνατό απεργιακό μέτωπο που θα παραλύσει την Αθήνα και να έχουμε με αυτό τον τρόπο σοβαρές πιθανότητες νίκης.

  • Ή θα διευκολύνουμε την ήττα μας και το "έργο" της κυβέρνησης, παραμένοντας διασπασμένοι, πηγαίνοντας ο καθένας μόνος του σε διαλόγους με κυβερνητικά στελέχη και περιμένοντας μια "εξαίρεση", ένα "θαύμα", που δεν θα έρθει ποτέ.

Την απόφαση αυτή θα την πάρουμε στη γενική συνέλευση την Πέμπτη 24/1. Γι’ αυτό η συμμετοχή όλων μας είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά κρίσιμη για την πορεία του κλάδου.

Η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και τα παρακλάδια τους, προσπάθησαν να μην παρθεί απόφαση για γενική συνέλευση άμεσα (γι’ αυτό άργησαν άλλωστε και τόσο να συγκαλέσουν ΔΣ). Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ της Δευτέρας (21/1) η οποία πρότεινε να γίνει γενική συνέλευση «κάποια στιγμή την άλλη βδομάδα…».

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προσπαθούν να «ροκανίσουν» το χρόνο, μέχρι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ που ήδη απεργούν να κουραστούν και εμείς στην ΕΘΕΛ να νιώσουμε πως οι περικοπές είναι τετελεσμένο γεγονός και πως είναι πλέον αργά για κινητοποιήσεις…

Συνάδελφοι,

ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Για να μην μειωθούν οι αποδοχές μας περισσότερο.

Για να μην καταργηθεί η ΣΣΕ μας (και βρεθούμε στο τέλος στην Εθνική ΣΣΕ των 586€).

Για να σταματήσουν οι yesmen της Τρόικας να διαλύουν τις αστικές συγκοινωνίες.

Αυτός ο αγώνας για να έχει νόημα, για να έχει πιθανότητες να νικήσει, πρέπει να έχει διάρκεια.

Πρέπει οι απεργιακές κινητοποιήσεις να είναι επαναλαμβανόμενες (πχ 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες).

Πρέπει επίσης να είναι στα πλαίσια ενός κοινού μετώπου, μιας συμμαχίας δηλαδή, μαζί με τις υπόλοιπες αστικές συγκοινωνίες.

Η συμμαχία αυτή πρέπει στη συνέχεια να επιδιώξουμε να διευρυνθεί. Να επιδιώξουμε δηλαδή συντονισμό με τον ΟΣΕ (που επίσης μπαίνει στο ενιαίο μισθολόγιο), με άλλες ΔΕΚΟ, αλλά ακόμα και με μεγάλες ομοσπονδίες όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ (εργαζόμενοι στους Δήμους) όπου οι εργαζόμενοι αφού «έφαγαν» ένα χρόνο νωρίτερα το ενιαίο μισθολόγιο, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με «διαθεσιμότητες», που για τους περισσότερους ισοδυναμούν με απολύσεις.

Αγώνας με σχέδιο, διάρκεια, συντονισμό.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση

την Πέμπτη 24 Γενάρη!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,181ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα