Array

Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ: Απάντηση στην παραπληροφόρηση της ΠΑΣΚΕ

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης

Για μια ακόμη φορά η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ παραπληροφορεί τον κλάδο με δημοσιεύματά της στον ηλεκτρονικό τύπο και άλλες ιστοσελίδες. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση με τίτλο "ΠΑΣΚΕ ΟΑΣΑ-ΟΣΥ: Παραίτηση του Προέδρου;" (http://www.osybusdrivers.com/2012/10/blog-post_3975.html) αναφέρονται ανακριβή και ψευδή στοιχεία σχετικά με τις προτάσεις που έκαναν οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί στο έκτακτο ΔΣ με θέμα τη "συμμετοχή του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ στην παναττική στάση εργασίας 12:00 – 15:00 της ΓΣΕΕ"

Η πρόταση του προεδρείου ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ καθώς και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΔΗΓΩΝ, ήταν: στάση εργασίας 11:00 – 16:00 και έλαβε 13 ψήφους. Η πρόταση της ΕΑΣ ήταν για 24ωρη απεργία  και έλαβε 1 ψήφο. Η πρόταση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ήταν: στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας εώς 11:00 και από 19:00 έως τη λήξη της. Η πρόταση αυτή έλαβε μια ψήφο. Ο εκπρόσωπος του ΟΡΑΜΑ καθώς και ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ ήταν απόντες.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στήριξε της θέση της για λειτουργία των λεωφορείων την ώρα του συλλαλητηρίου εξηγώντας το εξής: η μη λειτουργία των λεωφορείων την ώρα του συλλαλητηρίου βοηθά την αποτυχία και όχι την επιτυχία του. Ιδιαίτερα στις περιοχές της Αθήνας που το λεωφορείο είναι το μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς (και είναι πολλές αυτές οι περιοχές) η μη λειτουργία τους ουσιαστικά εμποδίζει και αποτρέπει κόσμο από το να κατέβει στο κέντρο και να συμμετέχει στο συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα ο Πρόεδρος του ΔΣ Λ. Σκούλος "σύρθηκε" σε αυτή την πρόταση από τις υπόλοιπες παρατάξεις που συγκροτούν το προεδρείο "σεβόμενος τη θέληση της πλειοψηφίας", "παρότι δε συμφωνούσε". Με δυο λόγια ο Πρόεδρος του ΔΣ δεν είχε το θάρρος να υπερασπιστεί τη δική του άποψη και πρόταση (την οποία κανένα δημοσίευμα βέβαια δεν αναφέρει). Όμως ο Πρόεδρος του ΔΣ δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί ούτε τη "θέληση της πλειοψηφίας" την οποία "σεβάστηκε" και ψήφισε. Και λέμε ότι δεν έχει το θάρρος, γιατί μόλις δέχτηκε κριτική για τη θέση που ψήφισε απείλησε με παραίτηση. Ούτε προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτό που ψήφισε, ούτε να παραδεχτεί έστω ότι έκανε λάθος. Μην κάνετε κριτική στο Λ. Σκούλο λοιπόν γιατί θα παραιτηθεί – όπως λέει και το δημοσίευμα.

Όσον αφορά την παραίτηση που δηλώνει ο Πρόεδρος ότι θέτει στη διάθεση του ΔΣ η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει να δηλώσει τα εξής: ουδέποτε ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο ΔΣ στήριξε το Λ. Σκούλο για τη θέση του προέδρου στο ΔΣ, όπως δεν στήριξε και κανέναν άλλο που κατέχει σήμερα θέση στο προεδρείο. Αν θέλει ο Λ. Σκούλος να εκβιάσει με παραιτήσεις, ας εκβιάσει τα στηρίγματά του στο ΔΣ: ΔΑΚΕ, ΔΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΥ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ η παραίτηση του Λ. Σκούλου είναι καλοδεχούμενη, όπως καλοδεχούμενη είναι για εμάς η παραίτηση κάθε συνδικαλιστή που μπαίνει εμπόδιο στους αγώνες αντί να τους προωθεί

Τέλος όσον αφορά το δημοσίευμα της ΠΑΣΚΕ ΟΑΣΑ-ΟΣΥ με τίτλο "Πού ήτανε οι ήρωες;" έχουμε  να πούμε τα εξής:

Η συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο ήταν πράγματι πολύ μικρή. 100 άτομα από έναν κλάδο με πάνω από 4.000 εργαζόμενους δεν είναι μια καλή εικόνα. Γι’ αυτή την εικόνα η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ κατηγορεί (στο δημοσίευμά της http://paske-osy.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9.html#more) τους πάντες εκτός από τον εαυτό της. Κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς άλλες παρατάξεις, καθώς και του συναδέλφους (αυτούς που κάνουν κριτική, αυτούς που γράφουν στο facebook, όλους λίγο-πολύ…). Είναι τουλάχιστον αισχρό η ηγεσία της παράταξης που έχει καταστείλει κάθε αγωνιστική διάθεση στον κλάδο μας, που έχει κάνει ό,τι μπορεί για να μην βγαίνουν οι εργαζόμενοι στις πύλες και να μην κατεβαίνουν στο δρόμο, να κατηγορεί τώρα τους εργαζόμενους και άλλες παρατάξεις για την κακή εικόνα του κλάδου στο συλλαλητήριο της 9ης Οκτώβρη! Η παράταξη που έκλεισε τον αγώνα μας το 2011 πραξικοπηματικά με το θατσερικού τύπου δημοψήφισμα… Η παράταξη που όποτε προκύπτουν κινητοποιήσεις βρίσκει χίλιους δυο τρόπους για να μην συγκληθεί ΔΣ και ακόμα περισσότερους για να μην συγκληθεί γενική συνέλευση – φοβούνται μήπως και δεν τους βγει η ψηφοφορία και προχωρήσει ο κλάδος σε αγώνα… Η παράταξη που ρίχνει χολή σε κάθε αγωνιστή και σε κάθε κλάδο που βγαίνει σε κινητοποιήσεις… Η ηγεσία αυτής της παράταξης είναι η τελευταία που μπορεί να "ζητά τα ρέστα" για τη μικρή συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο.

Όποιος θέλει πραγματικά αυτή την περίοδο να αγωνιστεί, ούτε θεατρικά παιχνίδια παραίτησης παίζει, ούτε ρίχνει χολή σε όλους τους άλλους από το διαδίκτυο. Όποιος θέλει πραγματικά να αγωνιστεί οφείλει να υιοθετήσει την πρόταση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για καταλήψεις και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (μια πρόταση που έχει γίνει άλλωστε εδώ και καιρό από πολλούς αγωνιστές και συνδικαλιστές της βάσης, παρατάξεις – συμπεριλαμβανομένης και της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – και πρωτοβάθμια σωματεία) και να προχωρήσει το συντονισμό σ’ αυτή την κατεύθυνση. Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και μαζικά με τους συναδέλφους από όλους τους κλάδους που θέλουν να αγωνιστούν όσα μας έκλεψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα