«Ανεξ. Παρέμβαση» – ΕΘΕΛ: Οι απεργοσπασίες δεν θα περάσουν

Η ανακοίνωση που ακολουθεί μοιράζεται αυτές τις μέρες στα αμαξοστάσια και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί έξω από το Υπουργείο Μεταφορών (28/9), πληροφορηθήκαμε πως τα ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια Σύνταγμα – Αεροδρόμιο. Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ έσπευσε στο Σύνταγμα για να εξακριβώσει αυτές τις πληροφορίες. Βλέποντας ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ γεμάτο με επιβάτες έτοιμο να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, το σταμάτησε και ειδοποίησε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Μεταφορών να προσέλθουν στο Σύνταγμα. Παράλληλα ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο δρόμο για το Σύνταγμα, η μηχανοκίνητη πορεία των συναδέλφων συνάντησε ένα ακόμα λεωφορείο των ΚΤΕΛ το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο και το ακινητοποίησε, ενώ στη συνέχεια έκανε μια «στάση διαμαρτυρίας» έξω από τα γραφεία των ΚΤΕΛ στο Πεδίο του Άρεως. Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κατέθεσε μήνυση εναντίον του οδηγού του ΚΤΕΛ που μπλοκαρίστηκε στο Σύνταγμα, ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα κατέφθασε και η μοτοπορεία των οδηγών της ΕΘΕΛ αναγκάζοντας την αστυνομία να φυγαδεύσει όπως–όπως το λεωφορείο και τον οδηγό των ΚΤΕΛ.

Οι πληροφορίες για την πειρατική και κυρίως απεργοσπαστική ενέργεια των ΚΤΕΛ υπήρχαν εγκαίρως. Παραδείγματος χάρη, η ΕΑΣ είχε προειδοποιήσει γι’ αυτές τις κινήσεις στην ομιλία της στην τελευταία γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 26/9.

Ωστόσο Πρόεδρος – Αντιπρόεδροι – Γενικός Γραμματέας – Οργανωτικός Γραμματέας, όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο για να περιφρουρήσουν την απεργία του κλάδου, αλλά έλαμψαν δια της απουσίας τους την ημέρα που οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να σπάσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ΚΤΕΛ.

Από τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ, για μια ακόμα φορά, γίνεται φανερή η ανάγκη να πάρουμε την πορεία του αγώνα στα χέρια μας.

Να δημιουργήσουμε επιτροπές ανά αμαξοστάσιο, που να υλοποιούν τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και να οργανώνουν τις κινητοποιήσεις και την περιφρούρηση των απεργιών μας. Και αυτό γιατί όταν οι εργαζόμενοι καταψηφίζουν την πρόταση του ΔΣ στη γενική συνέλευση, η πλειοψηφία του ΔΣ κρατά παθητική στάση που συχνά φτάνει στα όρια της εκδίκησης απέναντι στις αποφάσεις.

Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς. Οι τροϊκανοί και η κυβέρνησή τους στην Ελλάδα θέλουν να μας τα πάρουν όλα και για πάντα! Για να μπορέσουμε να δώσουμε τους αγώνες που απαιτούνται για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας (αγώνες με διάρκεια και σε συντονισμό με όσους κλάδους αγωνίζονται), πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να επαγρυπνούμε!

Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ

30 Σεπτέμβρη 2011

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα