Βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου της Κοκκινιάς: δεν θα περάσουν οι φασιστικές προκλήσεις!

Σχόλιο του Antinazi Zone

Μόλις λίγες μέρες μετά τη μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που κατέληξε για άλλη μια φορά στο μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς, ακροδεξιοί βεβήλωσαν τον ιστορικό χώρο γράφοντας συνθήματα για τον Γράμμο και το Βίτσι και σχηματίζοντας τον κέλτικο σταυρό. Πρόκειται για μια θρασύτατη πρόκληση, όχι μόνο για το αντιφασιστικό κίνημα, αλλά και για την ιστορική μνήμη και για ολόκληρη την κοινωνία. 

Στις 17 Αυγούστου του 1944, Γερμανοί ναζί και Έλληνες συνεργάτες τους, βασάνισαν και δολοφόνησαν δεκάδες κατοίκους της περιοχής που συμμετείχαν στην αντίσταση και αιχμαλώτισαν χιλιάδες. Σήμερα, οι νοσταλγοί αυτών των εγκλημάτων τολμάνε να βεβηλώνουν το μνημείο των αντιστασιακών αγωνιστών, σε μια προσπάθεια να δηλώσουν ότι είναι ακόμη εδώ και να συσπειρώσουν τις διαλυμένες τους δυνάμεις. 

Αυτού του είδους οι προκλήσεις δεν πρόκειται να περάσουν! Όλα τα τελευταία χρόνια, το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταφέρει μέσα από τη δράση του να κρατήσει τις γειτονιές καθαρές από φασίστες, αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης! Η προσπάθειά τους να ξαναχτίσουν τις δυνάμεις τους και να ξαναβγάλουν τάγματα εφόδου στους δρόμους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Νίκαια και το Κερατσίνι, πρέπει να μας βρει απέναντί της για άλλη μια φορά!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,273ΥποστηρικτέςΚάντε Like
990ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
430ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα