Από το blog του Antinazi zone
2000 άτομα στην Αθήνα, 2000 στην Θεσ/νίκη και εκατοντάδες στον Βόλο και άλλες πόλεις (Ζάκυνθο, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στην Καρδίτσα, στη Ρόδο, στην Πάτρα (την Παρασκευή 19/4) είπαν «Ποτέ ξανά χούντα και φασισμός» ανήμερα της τραγικής επετείου της δικτατορίας, δίνοντας μια πανελλαδική διάσταση στις κινητοποιήσεις.
Συναυλία και πορεία στην Αθήνα
Στην Αθήνα 2000 άτομα ήρθαν στον ιστορικό χώρο του Πάρκου Ελευθερίας για να δώσουν το παρόν στο κάλεσμα περισσοτέρων από 20 συλλογικοτήτων.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλία και στη συνέχεια πορεία, που κατέληξε στη Βουλή, αφού έκανε μια ολιγόλεπτη στάση μπροστά από τα γραφεία της ΕΕ.
Ήταν μια σημαντική κινητοποίηση σε μια μέρα που (πέρα από τον ιστορικό συμβολισμό της), σημαδεύτηκε από το γκάλοπ της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑLYSIS που δημοσίευσε η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με το οποίο 30% της κοινωνίας βλέπει θετικά στοιχεία στην περίοδο της χούντας.
Μπορεί το συγκεκριμένο εύρημα να αμφισβητήθηκε πολύ, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Άλλωστε, η παρουσία της Χρυσής Αυγής στη βουλή και στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων το πιστοποιεί.
Η αρχή έγινε. Το αντιφασιστικό κίνημα δυναμώνει και διευρύνεται. Πλέον σε όλες τις περιφέρειες, στους περισσότερους νομούς και τις μεγαλύτερες πόλεις υπάρχουν αντιφασιστικές κινήσεις και επιτροπές.
Θεσσαλονίκη: «Stop στους νοσταλγούς της δικτατορίας και τη Χρυσή Αυγή»
Πορεία 1.500- 2.000 διαδηλωτών έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αντιφασίστες κι αντιφασίστριες με κεντρικό πανό που έγραφε «ποτέ ξανά χούντα – ποτέ ξανά φασισμός», έκαναν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία που πήγε στην παραλιακή, τον Λευκό Πύργο και κατέληξε στην καμάρα. Είναι σημαντικό για το αντιφασιστικό κίνημα που τη μέρα… γιορτής των χουντικών και των φασιστών, διαδηλώνει ανοιχτά στο κέντρο της πόλης.
Βόλος: δυναμικό όχι στο φασισμό και τους νοσταλγούς της Χούντας
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική εκδήλωση στις 21 Απριλίου στο Βόλο. Εκατοντάδες παρακολούθησαν την συζήτηση με θέμα «Το καθεστώς της 21ης Απριλίου και ο αγώνας ενάντια στο καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αιτίες της ανόδου της Χρυσής Αυγής αλλά κυρίως στην ανάγκη για ένα μαζικό και ενωτικό αντιφασιστικό κίνημα.